Film Ida in Kulturhus

2 februari 2016 om 00:00 Activiteiten

Op dinsdag 16 februari wordt de Oscarwinnende film Ida gedraaid in Kulturhus de Breehoek. De film Ida gaat over een jonge non in Polen, die een duister familiegeheim ontdekt vlak voordat ze haar geloften aflegt.

De film speelt zich af in Polen, begin jaren zestig. Anna staat op het punt om haar geloften af te leggen bij de kloosterschool waar ze ooit werd opgenomen als wees. Maar alles verandert als blijkt dat ze nog familie heeft: Wanda, de zus van haar moeder. Voordat ze officieel tot het klooster kan toetreden als non, gaat ze samen met Wanda op zoektocht naar haar verleden. Anna komt erachter dat ze van Joodse afkomst is en dat haar echte naam Ida luidt. Ze wordt geconfronteerd met de grimmige waarheid over haar familie en hun ontberingen tijdens de nazibezetting van Polen. Ida staat voor een moeilijke beslissing: teruggaan naar het klooster of een nieuwe weg inslaan?

Ida is een film van de Poolse regisseur Pawel Pawlikowski. Hij maakte eerder de bekroonde Britse producties My Summer of Love (2004) en Last Resort (2000) en won met het zwart-wit drama Ida maar liefst vijf European Filmawards en de BAFTA. De bekroning was de Oscar voor Beste Buitenlandse Film.

De film is op dinsdag 16 februari om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 in Scherpenzeel. De entree is € 6,00 per persoon (inclusief consumptie). Leden van de Bibliotheek Scherpenzeel krijgen € 1,00 korting op vertoon van hun bibliotheekpas. Reserveren van plaatsen via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie