Huren 't Podium aantrekkelijker dankzij professionalisatie

21 februari 2016 om 00:00 Ondernemend

Een nieuw logo, een eigen Facebookpagina en een speciale commissie. De organisatie achter gebouw 't Podium heeft de afgelopen maanden een professionaliseringsslag gemaakt. "En met maar één doel", legt Marjanne van Donselaar van 't Podium uit. "'t Podium is een prachtig gebouw, daar moet gebruik van worden gemaakt."

't Podium werd in 2010 gebouwd door harmonievereniging Ons Genoegen. De muziekvereniging zat daarvoor op sportpark De Hokhorst, maar moest daar weg vanwege de bouw van een woonwijk. Daarnaast had het verenigingsgebouw zijn langste tijd gehad. Na jaren van voorbereiding werd in november 2010 het nieuwe multifunctionele gebouw, genaamd 't Podium, door Ons Genoegen geopend op het adres Nijborg 2.

Exploitatie

"Veel mensen denken dat 't Podium het muziekgebouw is van én alleen voor Ons Genoegen", legt Marjanne uit. "Maar het multifunctionele gebouw kan voor zo veel andere doeleinden worden gebruikt. Daarom is er een speciale commissie in het leven geroepen om 't Podium toegankelijker te maken voor organisaties, bedrijven en andere belangstellenden." Hoewel de commissie onderdeel is van Ons Genoegen, staat deze verder los van de vereniging. "We hebben een eigen begroting en eigen verantwoordelijkheden. Als commissie beheren wij het gebouw", legt Marjanne uit. Lachend: "Je zou zelfs kunnen zeggen dat de muziekvereniging zijn eigen gebouw huurt."

Soul-, funk- en rockavond

Om het verschil duidelijk te maken, heeft 't Podium een eigen logo gekregen. Marjanne: "Ook hebben we voor 't Podium een eigen Facebookpagina gelanceerd. Deze is te bereiken via facebook.com/tpodiumrenswoude. Belangstellenden kunnen zo alle activiteiten volgen. Zo wordt er op vrijdagavond 26 februari een soul-, funk- en rockavond georganiseerd. Twee bands treden deze avond op en spelen klassiekers van Golden Earring, The Scene, Stevie Wonder, Tina Turner en Earth, Wind & Fire. De toegang is gratis."

Op de hoogte blijven van activiteiten in 't Podium? Word lid van de Facebookpagina via facebook.com/tpodiumrenswoude, Zelf het gebouw huren? Neem contact op via verhuur@tpodium.org of kijk op www.tpodium.org.

advertentie
advertentie