Opening van het steunpunt Scherpenzeel

24 februari 2016 om 00:00 Activiteiten

Op donderdag 3 maart zal wethouder Vreeswijk het nieuwe steunpunt Scherpenzeel openen in het eerstelijnscentrum het Foort. Daarmee heeft de gemeente Scherpenzeel een eigen lokaal steunpunt.

Het steunpunt Scherpenzeel biedt ondersteuning aan mantelzorgers door het bieden van een luisterend oor, het geven van informatie en advies, praktische ondersteuning en belangenbehartiging. Het steunpunt Scherpenzeel richt zich op mantelzorgers van alle leeftijden. Zo zijn er ook tieners die opgroeien met een zieke familielid, maar ook ouders die intensief zorgen voor een kind met een beperking.

Het steunpunt Scherpenzeel werkt zoveel mogelijk samen met de lokale maatschappelijke organisaties. Zij initieert waar nodig lokale vormen van ontmoeting en bijeenkomsten om de deskundigheid te bevorderen. Ook is het steunpunt Scherpenzeel betrokken bij de Dag van de Mantelzorg en de mantelzorgwaardering.

Daarnaast biedt het steunpunt Scherpenzeel ondersteuning aan het vrijwilligerswerk in Scherpenzeel. Er zijn diverse maatschappelijke organisaties in Scherpenzeel op zoek naar vrijwilligers. En omgekeerd, mensen die graag iets willen betekenen voor een ander of op zoek zijn naar een zinvolle dagbesteding. Het steunpunt Scherpenzeel probeert maatschappelijke organisaties en vrijwilligers met elkaar te verbinden. Dit doet zij mede door de lancering van een online vacaturebank die te vinden is op de website www.steunpuntscherpenzeel.nl.

Het steunpunt Scherpenzeel is gevestigd in het Foort op de 2e etage. De projectcoördinator Mariska Bergstra-Geurts maakt graag kennis met u! U kunt binnenlopen voor vragen of informatie van dinsdag tot en met vrijdag. Maakt u liever een afspraak? Neem dan telefonisch contact op via 06-36458191 of per mail m.bergstra@steunpuntscherpenzeel.nl.

Graag nodigen wij maatschappelijke organisaties, instanties en andere belangstellenden uit voor de opening van het steunpunt Scherpenzeel op 3 maart aanstaande. U bent van harte welkom vanaf 15.45 uur op de begane grond van het Foort.

advertentie
advertentie