Uitbreiding voor modelwoning Van Reedeweg

29 maart 2016 om 00:00 Regio

Burgemeester Annelies van der Kolk, wethouder Hans van de Pol, raadslid Leen van 't Foort en Bart Rozemeijer en Erik Sukkel van de gemeente alsmede medewerkers van Prefast.Nl uit Almelo waren hierbij aanwezig.

Toen de uitbouw voor de keuken 29(later werd ook de uitbouw voor de badkamer geplaatst), gerealiseerd was, sprak burgemeester Van der Kolk haar complimenten uit voor het vakmanschap bij de plaatsing. Kijkend naar die uitbouw voor de modelwoning was haar reactie: ,,Heel erg mooi, die prefab keuken en badkamer. Ik hoop echt dat veel huurders van de woningen in deze blokken in de Van Reedeweg daar blij mee zullen zijn en hiervan gebruik willen maken. Men moet het zien. Ik geloof zeker dat men hier veel plezier van heeft'.

Even later werd haar een schaar aangereikt en daarmee knipte ze vervolgens een groen lint door: de starthandeling.

Uiteraard werd er een kijkje genomen in zowel de keukenuitbouw als de badkamer en constateerden de betrokkennen dat het er allemaal heel fraai en prima uitzag.

Bart Rozemeijer van de gemeente vertelde dat het de bedoeling is om deze modelwoning eerst helemaal gereed te maken. Zodra dit allemaal is afgerond, is het de bedoeling om de huurders uit te nodigen en een kijkje te laten nemen, zodat men weet wat er mogelijk is. De huurders kunnen dan ook zelf aangeven wat ze willen.

De insteek is om dit zonder huurverhoging te realiseren. Het enige wat hier tegenover staat is het afstaan van een gedeelte van de achtertuin. Dat stuk grond wat dan ingeleverd wordt, zal later gebruikt worden bij de verkaveling in de Taets van Amerongenweg.

Het grote voordeel van deze uitbreiding is dat het energiezuinige woningen worden; daarnaast krijgt een huurder ook meer comfort.

Met de uit de jaren 60 daterende woningen aan de Van Reedeweg is de gemeente gestart met een renovatieproject. Destijds zijn bij die woningen al de gevel en het dak vervangen. Eind 2013 is in het kader van Strategisch voorraadbeleid bepaald dat nader onderzocht zou worden op welke wijze deze woningen duurzaam voor de exploitatie zouden kunnen worden ingezet. Uitkomst hiervan was dat de woning deels moest worden uitgebreid om de toekomstwaarde te vergroten. Het zijn woningen met een kleine woonkamer en keuken maar ook met een te kleine badkamer. Daarnaast is geconstateerd dat de kozijnen slecht zijn en de energiezuinigheid te wensen over laat. Al deze zaken worden meegenomen in deze renovatie. Er wordt een uitbouw aan de achterzijde van de woning geplaatst, alwaar de keuken wordt gesitueerd. Tevens wordt de berging vervangen. Hierdoor ontstaat er een grotere woonkamer. Boven de keuken, die aan de achterzijde achter de woning wordt geplaatst, komt een nieuwe badkamer met voldoende afmeting en wordt er tevens een tweede toilet op de eerste verdieping gerealiseerd. In de oude badkamer heb je dan, zo geeft Bart Rozemeijer aan, ruimte voor de wasmachine en eventueel een droger. Dit geldt voor achttien van de 24 woningen; de overige zes woningen hebben een andere indeling en krijgen een grotere badkamer aan de voorzijde. Door het plaatsen van nieuwe kozijnen met HR++glas en overige energiemaatregelen worden de woningen energiezuiniger gemaakt en voldoen ze ook aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Bart Rozemeijer heeft het idee dat de modelwoning in april helemaal gereed, is zodat dan de uitnodigingen voor bezichtiging daarvan de deur uit kunnen.

De Fa Weijman uit Veenendaal zorgt voor de verdere afwerking en is belast met het totaalonderhoud.

Prefast NL plaatst dit soort uitbreidingen van woningen door heel Nederland, zo vertelde Reng Barsukoff van de afdeling verkoop. ,,We doen dit werk vrijwel wekelijks. Het mooie is dat wij zo'n uitbouw helemaal gereedmaken in onze fabriek.''

advertentie
advertentie