Goede apps voor (klein)kinderen: TabletCafé XL

4 april 2016 om 00:00 Ondernemend

De tablet is een fantastisch apparaat voor kinderen. Zodra je (klein)kind hem oppakt, zal hij de tablet begrijpen en kunnen gebruiken. Alle apps die beschikbaar zijn, maken de tablet voor kinderen een waar avontuur. Maar niet alle apps zijn geschikt voor kinderen

Zo zijn er verhalen bekend van kinderen die zo vaak in-app aankopen kochten dat ouders een gigantische rekening ontvingen, en sommige apps bevatten inhoud die niet geschikt is voor kinderen. Er zijn duizenden apps, betaald en gratis, voor op de smartphone of tablet.

Maar hoe zit het met de inhoud? Welke apps zijn écht goed? Hoe weet je of ze geschikt zijn voor jouw (klein)kinderen?

Tijdens Tabletcafé XL laten wij je zien hoe je geschikte apps kunt vinden voor jouw (klein)kinderen. Ook leer je aan welke criteria goede kinderapps moeten voldoen.

We demonstreren tijdens de avond ook een aantal goede kinderapps.

Tabletcafé XL is op dinsdag 12 april om 19.30 uur in het Leescafé van de Bibliotheek Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek. De toegang is gratis.

Tabletcafé XL staat in april in het teken van de Media Ukkie Dagen. Mediawijzer.net organiseert van 1 t/m 8 april voor de vijfde keer de Media Ukkie Dagen. Het thema dit jaar is 'Spelen met media'. Tabletcafé XL wordt georganiseerd door Seniorweb Scherpenzeel; een initiatief van de Bibliotheek Scherpenzeel en SWO.

advertentie
advertentie