Beeldenroute rond Renswoude in de steigers

19 april 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De Stichting 14 Karaats verzorgt van mei tot september 2017 een beeldenroute rond Renswoude. Het de bedoeling dat zo'n twintig kunstenaars langs de fiets- en wandelroute een groot kunstwerk maken, dat ook een relatie heeft met de omgeving.

De beeldenroute loopt vanaf het Fort aan de Buurtsteeg, waar ook het toekomstige bezoekerscentrum gerealiseerd gaat worden, via het dijkje naar Fort Daatselaar. Onderweg zal ook het Grand Canal en het bosgebied rondom Kasteel Renswoude meegenomen worden.

Uiteindelijk gaat het via Restaurant 'De Dennen' aan de Utrechtseweg naar Engelaar naar de Emminkhuizerberg en zo weer terug naar het Fort aan de Buurtsteeg. Opzet is dat de beelden die langs deze beeldenroute te zien zijn geïnspireerd zijn op dit gebeid van de Grebbelinie.

Roeland van der Wall Lepelaer van de Stichting 14 Karaats merkt op dat men al eerder een soortgelijk project gerealiseerd heeft, namelijk in het Beekdal bij Renkum. ,,Om de twee jaar realiseren we een beeldenroute in de Gelderse Vallei en via die beeldenroute willen we kunst wat meer body geven. Ons oog is dit keer gevallen op een 'Rondje Renswoude', waardoor we de mensen met andere ogen naar dit gebied laten kijken. De werken die in dat gebied geëxposeerd worden hebben een duidelijk relatie met het gebied.´´

,,De kunstuitingen kunnen heel divers zijn. Kijk, iedere kunstenaar maakt één beeld en ik denk dat het er dan tussen 15 en 20 kunnen zijn'. Om één en ander te kunnen realiseren, hadden we ook van instanties goedkeuring nodig en inmiddels hebben we er al heel wat binnen´´, aldus Roeland. In mei gaat het eerste overleg plaatsvinden met de kunstenaars, die zich hiervoor hebben aangemeld. ,,We maken dan een rondje door de omgeving en kijken of men soms een bepaalde klik met de omgeving heeft. De grootte van het werk en het materiaalgebruik laten we geheel aan de kunstenaars over. Wat straks op die Beeldenroute in Renswoude te zien is, kan dus heel divers zijn´´, zo besluit Roeland van der Wall Lepelaer.

Geïnteresseerde kunstenaars worden opgeroepen om, indien men dat wil, hieraan medewerking te verlenen. Een voorwaarde is wel dat er groot gewerkt kan worden en dat men daarnaast ook bereid is om samen te werken.

Wie daarover meer informatie wil, kan mailen naar: info@14karaats.nl maar bellen kan ook, 06-25420334. Reacties wil men graag voor eind april binnen hebben.

advertentie
advertentie