John de Weerdt wint Dubbeltoernooi bij T.V.S.

20 april 2016 om 00:00 Sport

John de Weerdt verrassende winnaar van Dubbeltoernooi bij T.V.S.

Op Maandag 18 April jl. werd bij tafeltennisvereniging T.V.S. een "Dubbeltoernooi" gehouden dat deel uit maakt van het VBA Van Braak Loonservice toernooicircuit. Naast de eer van de overwinning en de dagprijzen waren er ook nog punten te verdienen voor de titel Speler van het Jaar.

Er werden eerst een vijftal rondes gespeeld, om twee gewonnen games, alvorens te komen tot de beslissende finale ronde waarin werd gespeeld volgens het best of five principe. Na elke speelronde vond er volgens schema een verschuiving plaats waardoor er teams ontstonden in een nieuwe samenstelling.

In de eerste vijf rondes moest bijna bij de helft van de partijen een beslissende game worden gespeeld waarin de verschillen soms erg klein waren. Zo boekten in de eerste ronde Corne Marchal en Mike Opendorp een mooie overwinning op het duo Rein Schellingerhout/Wilco Nieuwenhuizen. Ook de overwinning van Aris van Viegen en John de Weerdt in de vierde ronde op het koppel Erwin Oussoren/Sjaak van Vugt mocht er wezen.

In de finaleronde wisten John de Weerdt en Andre Opendorp met 3-1 te winnen van Aris van Viegen en Daan Daudey, waardoor de eindoverwinning terecht kwam bij John de Weerdt die Andre Opendorp net voor bleef. Nico Wallet legde beslag op de derde plaats door samen met Bart van Vugt met 3-2 te winnen van Wilco Nieuwenhuizen/Rein Schellingerhout.

Maandag 23 Mei a.s. staat het clubkampioenschap op het programma, in de A-groep zal Jan van de Beek zijn titel verdedigen en in de B-groep wordt gestreden om wie de opvolger wordt van Erwin Oussoren. Bij de Jeugd gaat Ferdinand Mulder zijn titel verdedigen.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond in "de Breehoek", voor meer nieuws en info over T.V.S. kijk op www.tvsnetpost.nl

advertentie
advertentie