Caecilia in Technicolor

25 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Dat Caecilia met haar voorjaarsconcert een aansprekend thema had gekozen bleek wel uit de goed gevulde zaal in De Breehoek te Scherpenzeel. Onder de titel "Caecilia in Technicolor" stond onder leiding van dirigent Gerd Wensink op zaterdag 23 april filmmuziek centraal.

De muziek bevatte thema nummers van bekende films als "The Lion King" en het spetterende nummer van "Star Wars". Het koningsnummer van de avond was echter een muziekstuk uit "The Story of Anne Frank" dat zich kenmerkte door overdonderende passages alsmede zeer ingetogen melodramatische delen. Symone Boerstoel, die als gast violiste optrad, zorgde voor prachtige solo's.

De unieke combinatie van viool en koperinstrumenten vormde het hoogtepunt van de avond maar daar bleef het niet bij. Ook op slagwerk werd bijzondere muziek gemaakt waarbij het stuk " Scuttlebut" een topper was. Met maar liefst 3 melodische slaginstrumenten waaronder xylofoon werd onder leiding van Pieter Senden getoond dat ook de mogelijkheden voor drummers en slagwerkers onbegrensd zijn.

Last but not least kwamen muzikanten in opleiding ruimschoots aan bod. Muziekdocent Bert Groothedde die op lagere scholen een muziekproject begeleid, liet zijn leerlingen schitteren in een optreden met het orkest, en dat op zelfgemaakte muziekstrumenten! Harry Weijkamp vertolkte 4 muziekstukken met het leerlingen orkest, een samenwerkingsverband tussen Ons Genoegen uit Renswoude en het Scherpenzeelse Caecilia.

advertentie
advertentie