'Avondvierdaagse gaat voor duizend deelnemers'

25 april 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Het bestuur van de Avondvierdaagse Scherpenzeel gaat dit jaar voor de duizend deelnemers. ,,Tot nu toe hebben we dat aantal nog nooit gehaald, dus dat zou heel mooi zijn", vertelt Ivonne Veenendaal namens de organisatie. Het bestuur en meer dan vijftig andere vrijwilligers kwamen afgelopen woensdagavond bijeen om de puntjes op de 'i' te zetten voor de 38ste editie van het Scherpenzeelse wandelevenement, dat plaatsvindt van maandag 30 mei tot en met donderdag 2 juni.

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst, die weer plaatsvond bij de brandweer van Scherpenzeel aan het Zwarte Land, is het volledige reilen en zeilen van de organisatie doorgenomen, vertelt Veenendaal.

,,We hebben de draaiboeken besproken en de posten en routes verdeeld, zodat iedereen weet waar ze wanneer naartoe moeten en wie wat doet. Natuurlijk zijn de routes ook uitgebreid bekeken en kregen de verkeersregelaars nog een paar belangrijke instructies om alles veilig te laten verlopen.''

Veenendaal verheugt zich op het wandelfestijn. ,,We hebben acht prachtige routes uitgezet", vertelt ze enthousiast. Acht, want de deelnemers kunnen zoals gebruikelijk kiezen uit twee afstanden: vijf en tien kilometer.

Ook heeft het bestuur de hoop uitgesproken dat dit jaar flink wat meer mensen mee zullen doen dan vorig jaar. ,,Toen hadden we 767 deelnemers, een dieptepunt. Waar dat aan heeft gelegen, weten we niet. We hadden net als voorgaande jaren alle scholen aangeschreven en dat hebben we nu weer gedaan. Maar dit jaar hebben we ook de scholen in Barneveld benaderd, omdat daar geen vierdaagse plaatsvindt. Dat is heel jammer voor de kinderen daar, maar ze kunnen dus bij ons meedoen." Anders dan voorgaande jaren is de organisatie volgens Veenendaal ook veel actiever op de sociale media. ,,We hebben nu behalve een website, ook een Facebookpagina en we twitteren geregeld over waar we mee bezig zijn." In dat verband noemt ze ook het het belang van de steen van de hoofdsponsors. ,,Zonder Interface en de Rabobank kan de Avondvierdaagse van Scherpenzeel niet worden georganiseerd."

De avondvierdaagse is trouwens niet alleen bedoeld voor scholieren, benadrukt Veenendaal. ,,Ook volwassenen kunnen meedoen. Voor hen is dit een fantastische kans om bijvoorbeeld te trainen voor een ander wandelevenement. Ook zij zijn dus van harte welkom." Deze individuele deelnemers kunnen zich opgeven op maandag 23 of dinsdag 24 mei tussen 19.00 en 20.30 uur in de hal van De Breehoek aan de Marktstraat in Scherpenzeel. De kosten bedragen 5 euro per persoon.. ,,Na-inschrijvingen op de eerste dag is iets duurder: 7 euro per persoon."

Scholen en groepen kunnen zich opgeven via www.avondvierdaagsescherpenzeel.nl. Veenendaal: ,,Op deze website staat ook meer informatie over de routes en de spelregels om alles goed te laten verlopen.''

advertentie
advertentie