Fietsclinic ex-prof Jakobs brengt ruim 4000 euro op

24 mei 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De fietsclinic 'ATB en race', met voormalig profwielrenner Gert Jakobs, heeft woensdagavond 4063 euro opgebracht. Organisator Tweewielerspecialist Bike Totaal Joop van Voorthuizen heeft het totale bedrag voorbestemd voor twee goede doelen.

Rond kwart over zes was het een drukte van belang, deelnemers op mountainbikes, racefietsen maar ook deelnemers op gewonen fietsen melden zich bij de start aan de Molenstraat. Allemaal wilden ze ik actie komen voor de twee goede doelen 'Compassion' en 'Klimmen tegen MS'.

Bert van Voorthuizen: ,,Een familielid doet mee aan de actie 'Klimmen tegen MS' en een klant vroeg of we de fietsactie 'Compassion' wilden steunen'. Daar hadden we wel oren naar en vandaar deze clinic. Voor ons was het de eerste keer dat we zoiets organiseren, dus best een beetje spannend. Het is meegevallen, want we kregen toch 150 liefhebbers op de fiets, voor ons echt een groot succes."

TIPS Met wat handige fietstips opende ex-profwielrenner Gert Jakobs de avond. Hij merkte op dat toen hij in 1987 voor het eerst meedeed aan de Tour de France, hij te snel die eerste etappe begon. Hij moest dat bekopen en was na drie kilometer kapot. ,,Begin dus rustig'', was zijn advies, ,,en geniet van de natuur. Maak de laatste kilometers pas tempo."

In verschillende groepen fietsten de deelnemers een route door de omgeving van het dorp. Ze werden onderweg voorzien van nuttige tips en trucs en na afloop arriveerde men in de tot café omgebouwde fietsenzaak. Daar werd  onder het genot van een hapje en drankje nog nagepraat en genoten van anekdotes van Gert Jacobs.

DOELEN Van die 4.063 euro gaat de helft naar het fietsproject 'Compassion'. Dat geld is bedoeld om armoede tegen te gaan. De andere helft gaat naar 'Renswouw klimt tegen MS'. Op 11 juni doet een team mee met de actie 'Klimmen tegen MS' en beklimt dan meerdere keren de Mont Ventoux. Teamcaptain Gerard Veer was blij verrast met de opbrengst. ,,Ik vond het indrukwekkend dat er zoveel mensen bij elkaar kwamen om te fietsen voor het goede doel. Dat hadden we echt niet verwacht. Toen ik het eindbedrag op de cheque zag staan, werd ik er stil van."

Wie het Renswoudse team wil steunen kan terecht op:

www.klimmentegenms.nl (kies team 'Renswouw klimt tegen MS').

advertentie
advertentie