Drie Koren Concert in Woudenberg

27 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 4 juni 2016 wordt er een mooi concert georganiseerd door drie koren!

Woudenberg is vertegenwoordigd door Zingen Houdt Jong. Zij bestaan al ruim 40 jaar en hebben hun sporen ruimschoots verdiend als seniorenkoor, waar gezelligheid en kwaliteit hand in hand gaan. Hun vaste pianiste is Rieteke Roodnat

De Maarnse Cantorij bestaat ruim 30 jaar en is indertijd opgericht om de kerkelijke samenzang te ondersteunen, bij de introductie van het Liedboek voor de Kerken in de jaren 70. Inmiddels hebben ze dat ook weer succesvol gedaan bij het allernieuwste Liedboek in de Protestante Kerken. Dit concert is hun grote gezongen finale, want na de zomer houdt het koor op te bestaan.

De jongste telg van de drie koren is het Middelpuntkoor uit Amersfoort. Halverwege 2015 is het opgericht en het heeft na een herfstconcert in Vianen en een kerstconcert in Amersfoort nu hun derde optreden. Het koor hoort bij de wijk Zielhorst in Amersfoort, maar wil ook projectmatig werken en stelt dan de deuren open voor gastleden van buitenaf. Hun vaste pianiste is Rian Monkhorst.

De muzikale leiding berust bij Theo Hoogenboom; de vaste dirigent van alle drie de koren. Het belooft alles met elkaar een heerlijk afwisselend concert te worden: 3 koren, 2 pianisten en 1 dirigent.

Zaterdag 4 juni 2016, aanvang 14.30 uur, Gebouw De Harmonie, De Bosrand 17a, Woudenberg.

Entree € 6,50 incl. programmaboekje en consumptie, kaartverkoop aan de zaal.

advertentie
advertentie