Maximaal 2 vaste gezichten voor baby's in de opvang

30 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

"Kinderen zijn erbij gebaat als zij in de opvang bekende gezichten zien", aldus minister L. Asscher in het AD van zaterdag 28 mei jl. DOL FIJN gastouderbureau werkt met vaste gastouders per kind, altijd één vertrouwd gezicht en individuele aandacht voor uw baby. Dat is gastouderopvang, waarbij tevens rust en aandacht hoog in het vaandel van de gastouder staat.

Vrijdag 27 mei jl. werd al bekend dat de kinderopvangtoeslag volgend jaar omhoog gaat. Alle ouders krijgen voortaan minimaal een derde van de kosten van kinderopvang vergoed. In sommige gezinnen kan dat een voordeel van wel 944 euro opleveren. Gastouderopvang is officiële kinderopvang. Elke gastouder en haar huis moeten voldoen aan de wettelijke eisen die de GGD controleert.

Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek komt naar voren dat het voor een baby eigenlijk het beste is om zeker de eerste 6 maanden door de eigen ouders te worden verzorgd. Als dat niet mogelijk is, dan moet er buiten het eigen gezin een goede mogelijkheid worden gezocht om de baby op te vangen..

'Om zich goed te kunnen ontwikkelen hebben baby's niet alleen adequate verzorging en een hygiënische omgeving nodig, maar ook iemand die tijdig op ze reageert en aanvoelt wat ze nodig hebben. Volwassenen stimuleren de hersenontwikkeling, zintuigen en motoriek door met de baby te spelen, te praten en ervaringen aan te reiken. Ook is een vertrouwde volwassene onmisbaar om stress tegen te gaan. Baby's ervaren stress bij honger, pijn of angst, maar zijn zelf niet in staat om daar iets aan te doen. Vooral bij baby's tot zes maanden is het heel belangrijk om adequaat op stress te reageren, omdat in die periode de hersenstructuren die stress reguleren worden gevormd', aldus het Nederlands Jeugdinstituut die hier wetenschappelijk onderzoek naar hebben gedaan.

DOL FIJN gastouderopvang heeft ruim 100 gastouders in Midden Nederland, dus een goede opvang voor iedere baby met een vertrouwd gezicht, rust en regelmaat.

Heeft u belangstelling voor gastouderopvang kijk dan op onze website www.dolfijnkinderopvang.nl of tel. 0342-423617.

advertentie
advertentie