Uitnodiging ontvangst burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht in Utrecht'

30 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Onderwerp Uitnodiging ontvangst burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht in Utrecht'

Afzender info@stopdehobbyjachtutrecht.nl

Ontvanger stopdehobbyjacht

Datum maandag 6 juni 2016

Uitnodiging ontvangst burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht in Utrecht'

Doorn, 30 mei 2016 - Op maandag 6 juni zal de commissaris van de Koning, Willibrord van Beek, het burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht in Utrecht' in ontvangst nemen. Hij zal de stukken en ruim 1800 handtekeningen aannemen van Daniël Kuyper, de initiatiefnemer van het burgerinitiatief.

Bij deze nodigen wij de vertegenwoordigers van de media uit om de overdracht bij te wonen. Deze zal plaatsvinden in het provinciehuis, Archimedeslaan 6 Utrecht om 12:45.

Toelichting

-----------

De initiatiefnemers van het burgerinitiatief verzoeken de provincie de jacht op de "vrij bejaagbare diersoorten" volledig stop te zetten en om de bejaagbare dieren een gelijke bescherming te bieden als de niet-bejaagbare diersoorten.

Het gaat hier om de diersoorten konijn, haas, fazant, wilde eend en houtduif. Jaarlijks schieten hobbyjagers ruim 1 miljoen van deze dieren dood. Er hoeft geen sprake te zijn van een noodzaak, zoals overpopulatie of schade, om deze dieren te bejagen. Alleen het plezier van de jagers is van belang.

De nieuwe Wet Natuurbescherming zal geen einde maken aan de hobbyjacht. Wel geeft de wet de provincies de mogelijkheid om regels te stellen aan jacht. Dit was de reden voor de groep burgers om het burgerinitiatief te starten. De groep beoogt dat de leden van de Provinciale Staten een fundamentele discussie voeren over een duidelijke beleidskeuze waarin jacht-louter-voor-het-plezier-van-de-jager niet meer toegestaan is.

Op de website www.stopdehobbyjachtutrecht.nl is het burgerinitiatief te vinden. Eenzelfde burgerinitiatief is in een aantal andere provincies gestart.

---

Voor meer informatie:

Daniël Kuyper, 06-20357186

Woordvoerder burgerinitiatief 'Stop de hobbyjacht in Utrecht'

mail: info@stopdehobbyjachtutrecht.nl

Aanmelden:

Als u aanwezig wilt zijn bij de overhandiging van het burgerinitiatief dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar: nanette.catoen@provincie-utrecht.nl

advertentie
advertentie