Beker: Valleivogels dankt Hardeman

9 augustus 2016 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL Valleivogels heeft de bekerpoule geopend met een thuiszege op CJVV. De Amersfoorters werden met 2-0 verslagen, al was de zege vooral te danken aan keeper Sven Hardeman. Hij voorkwam met een paar knappe reflexen dat CJVV terugkwam in de wedstrijd.

De sterke fase van CJVV was de tweede helft. In het eerste bedrijf hadden de Vogels juist het betere van het spel. Dat werd ook in de score uitgedrukt. Wilbert Thomassen trof acht minuten voor rust doel na een vloeiende aanval.

Na de pauze pakte Hardeman dus de hoofdrol. ,,We hebben zeker 25 minuten onder druk gestaan en Sven hield ons in die fase in de wedstrijd", meldt coach Dennis van der Steen. Tien minuten voor het eindsignaal ebde de druk op het Valleivogels-doel weg. Dat was te danken aan de 2-0 van de voet van Jimmy de Greef.

Woensdag werkt Valleivogels de tweede wedstrijd in de bekerpoule af. Quick is dan de opponent.