Afbeelding
Lex van Lieshout

Woningbouw op Wetroterrein

23 augustus 2016 om 00:00 Voorpagina

SCHERPENZEEL Het college wil het voormalig Wetro complex aan de Nieuwstraat verkopen aan een projectontwikkelaar. Op de verkoop van het terrein, ten behoeve van de ontwikkeling van maximaal 32 woningen, legt de gemeente een kleine 2 ton toe.

Wethouder Tonnis van Dijk zegt tevreden te zijn met de uitkomst van de onderhandelingen over de verkoop van de locatie van het voormalige transportbedrijf Wetro. Het terrein werd in de collegeperiode 2006-2010 door de gemeente aangekocht om te voorkomen dat er opnieuw een bedrijfsvestiging zou gaan plaatsvinden. Een ontwikkeling die men, gezien de ligging tegenover begraafplaats Lambalgen, wilde voorkomen. Van Dijk bevestigt dat er destijds een stevige prijs is betaald voor het complex, dat de afgelopen jaren ook dienst heeft gedaan als extra parkeervoorziening voor de begraafplaats. Maar winst is volgens de wethouder dan ook nooit het oogmerk geweest bij de verwerving van het terrein.

,,Het was echt een strategische aankoop'' verklaart Van Dijk. ,,Bij de grondexploitaties gingen we een paar jaar geleden bij dit terrein nog uit van een verlies van ruim 6 ton. Op deze verliesvoorziening hebben we vorig jaar al een bedrag van 3 ton kunnen afboeken. Uiteindelijk blijft er 'slechts' een verlies van bijna 188.000 euro over. Al met al geen gek resultaat'' vindt Van Dijk, die erop wijst dat de koper het terrein in huidige staat afneemt. ,,De kosten voor het bestemmingsplan en het bouwrijp maken van de grond zijn dus voor rekening van de ontwikkelaar'', aldus de wethouder. Volgens Van Dijk is er op het terrein nog wel sprake van een lichte grondvervuiling die de gemeente zal moeten oplossen. ,,Maar ook dat was bij ons bekend.''Over de koper wil de wethouder vooralsnog geen nadere mededelingen doen. 

advertentie
advertentie