Al 10 jaar 'in vertrouwde handen'

30 augustus 2016 om 00:00 Nieuws

'We kunnen door Viermaster veel leren van elkaar'

Om het jubileum te vieren is op alle scholen een speciale editie van de nieuwsbrief rondgedeeld met een leuke attentie voor de kinderen. Daarnaast is er een winactie geweest onder de leerlingen. De opdracht was om iets creatiefs te maken met het cijfer 10. Leerling Dettmar Dolman van De Glashorst heeft gewonnen met zijn fotocollage. Ook zal er eind oktober een feestelijke activiteit plaatsvinden voor de personeelsleden.

CHRISTELIJK EN KWALITATIEF De Viermaster is ontstaan toen verschillende besturen van basisscholen in de regio beseften dat het onderwijs aan het veranderen was. De veranderingen in bijvoorbeeld wetgeving werden steeds ingewikkelder. Daarnaast vond men het belangrijk om christelijk en kwalitatief goed onderwijs te handhaven. De kinderen moesten 'in vertrouwde handen' zijn, zoals de lijfspreuk van de organisatie luidt. Henk Jonker is vrij snel betrokken geraakt bij de fusie. In maart 2007 begon hij als algemeen directeur. De afzonderlijke schoolbesturen waren opgeheven en één gezamenlijk bestuur werd opgericht. ,,De grootste uitdaging vond ik om de verschillende scholen met elk hun eigenheid samen te brengen", geeft Jonker aan. ,,Het is dan ook vanaf het begin mijn doel geweest om elke school ruimte te geven in zijn ontwikkeling. Het was belangrijk dat het vertrouwen in mij als algemeen directeur zou groeien. Ik ben blij en dankbaar dat dit ook is gebeurd."

SAMEN ONTWIKKELEN ,,We kunnen door de Viermaster ook erg veel leren van elkaar," stelt Henk. ,,Op basisscholen De Bruinhorst en De Maatjes (nu gefuseerd tot CBS de Korenmaat) werd bijvoorbeeld een start gemaakt met digitaal onderwijs, tablets werden geïntroduceerd. Dat hebben andere scholen van De Viermaster opgepikt en nu zijn er meerdere bezig met proefdraaien. Ik word daar blij van, want het is ons doel om samen te groeien en te ontwikkelen."

OLIJFBOOM Basisschool de Olijfboom in Woudenberg zal in januari 2017 ook mee gaan doen aan De Viermaster. ,,Het bestuur zal dan nog iets uitgebreid worden", vertelt Jonker. ,,Gemiddeld zitten er vijf tot acht mensen in het algemeen bestuur, elk dorp wordt vertegenwoordigd." In de tien afgelopen jaren is er al veel bereikt. ,,Belangrijk vinden we onder andere dat kinderen zich thuis voelen en met veel plezier naar school gaan. Daarbij hebben we aandacht besteed aan het vak Engels in de onderbouw. De Wegwijzer in Overberg is vorig jaar zelfs benoemd tot excellente school." Jonker ziet de toekomst van de Viermaster positief in. ,,Het belangrijkste is dat we ons blijven ontwikkelen. Christelijk en kwalitatief goed onderwijs is daarbij altijd nog ons streven."

advertentie
advertentie