Geslaagd openingstoernooi bij tafeltennisvereniging T.V.S.

31 augustus 2016 om 00:00 Sport

Jan van de Beek en Lars van Bruchem winnaars van Openingstoernooi bij T.V.S.

Op Maandag 29 augustus jl. werd ter voorbereiding op de twee weken later startende competitie het zgn. "Openingstoernooi" gespeeld. Op dit toernooi, welke het eerste was van het "Van Braak Accountants toernooicircuit", werden de wedstrijden gespeeld volgens de normaal geldende regels om zodoende een optimale vormtest te kunnen zijn met het oog op de naderende competitie. Na de eerste ronde (best of three) werd er verder gespeeld met een winnaars- en een verliezers schema (best of five) waarin volgens het knock-out systeem werd gespeeld.

De jeugd die als eerste aan bod kwam telde een aantal nieuwe spelers die hun eerste toernooi speelden, hoewel er enkele talentvolle spelers bij zaten kwamen uiteindelijk toch de "routiniers" boven in het verdere verloop van het toernooi. In de finale was het Lars van Bruchem die toch enigszins verrassend met 11/8, 1/11 en 13/11 won van Eduard Barten. De derde plaats werd behaald door Andries van Viegen. De winnaars mochten een fraaie medaille in ontvangst nemen.

Hoewel bij de senioren nog wat afwezigen waren (vacantie, blessures) had iedereen er weer zin in om de onderlinge strijd aan te gaan. Ook de beide winnaars van vorig jaar, Hans Mark en Bart van Vugt, waren van de partij. Na de diverse rondes en kruisfinales ging tenslotte de finale tussen Jan van de Beek en Geurt Geurtsen, ondanks goed tegenspel van Geurtsen was het van de Beek, vorig jaar nog eindigend op de derde plaats, die in straight sets met 3-0 de eerste toernooizege van dit seizoen pakte. In de verliezers ronde toonde Corne Marchal zich de sterkste hij was in de "kleine finale" met 3-0 de baas over Erwin Oussoren, die ook vorig jaar in de finale onderuit ging. Voor beide winnaars was er een waardebon waarmee ze hun prijs naar eigen keuze kunnen bepalen.

Ook in dit nieuwe seizoen kunnen er nog nieuwe (jeugd)leden bij bij T.V.S., belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom om eens te komen kennismaken met de tafeltennissport op de maandagavond in "de Breehoek", voor meer nieuws en info over T.V.S. kijk op www.tvsnetpost.nl