Nieuw seizoen Bolshoi Ballet bij CineMec

10 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Het nieuwe balletseizoen bij CineMec begint zondag 16 oktober. Live vanuit Moskou wordt The Golden Age van het befaamde Bolshoi Ballet uitgezonden. Dankzij de live satelliet verbinding ervaart u deze adembenemende danservaring alsof u zelf in het Bolshoi Theater op de eerste rang zit. The Golden Age is 16 oktober om 17.00 uur te zien in alle CineMec bioscopen en in vijftien bioscopen van Pathé.

The Golden Age

In een badplaats brengen dansers, bandieten en onbezorgde jongeren hun avonden door in het variététheater. De jonge visser Boris wordt er verliefd op Rita. Zij is een beeldschone danseres, maar ook de vriendin van een lokale gangster. The Golden Age is een originele show met swingende jazzmuziek die een satirische kijk geeft op Europa in de bruisende jaren twintig van de vorige eeuw. The Golden Age is indrukwekkend ballet in drie aktes op muziek van Dmitri Shostakovich. Het is een productie van Yuri Grigorovich en Isaak Glikman.

Het Bolshoi Theater

Het beroemde Bolshoi Theater in Moskou viert dit jaar zijn 240ste verjaardag. Op verzoek van Catherina de Grote, tsarina van Rusland werd het theater in 1776 opgericht. Het theater moest de stad sieren en dienen als locatie voor openbare maskerades, komedies en opera's. Met zijn bijzondere architectuur is het Bolshoi nog steeds een van de mooiste theaters ter wereld. Het balletgezelschap van het Bolshoi staat al jarenlang aan de top van de internationale balletwereld en wordt erkend als het belangrijkste gezelschap wereldwijd. Grote artiesten verwierven hier internationale roem waarvan primaballerina Anna Pavlova voor velen de bekendste balletdanseres is.

Balletprogramma 2016/2017

zo 16 okt 2016: The Golden Age (live)

zo 6 nov 2016: The Bright Stream (registratie)

vrij 16 dec & zo 18 dec 2016: De Notenkraker (registratie)

zo 22 jan 2017: The Sleeping Beauty (live)

zo 5 feb 2017: Het Zwanenmeer (registratie)

zo 19 mrt 2017: A Contemporary Evening (live)

zo 9 apr 2017: A Hero of Our Time (live)

Tickets en info

CineMec en Pathé vertonen het Bolshoi Ballet live vanuit het theater in Moskou. Bij CineMec is de prijs van een ticket is inclusief drankje na afloop. Tickets zijn online te koop en aan de kassa´s van de bioscopen. Ga voor meer informatie en tickets naar www.cinemec.nl/events of www.pathe.nl/special/ballet.

Wilt u op de hoogte blijven van alle balletvoorstellingen en opera's? Lees er meer over in de blogs van Maarten-Jan Dongelmans via de website blog.cinemec.nl.

advertentie
advertentie