Dag van de Ouderen opgeluisterd met gezellige liedjes

11 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/RENSWOUDE  In de recreatiezaal van 'het Huis in de Wei' was het woensdagmiddag gezellig druk. Zo'n honderd senioren waren daar bijeen in het kader van de Dag van de Ouderen. SWO-voorzitter Rinus van Bommel verwelkomde alle aanwezigen, onder wie ook burgemeester Petra Doornenbal uit Renswoude.

,,Bij ons in het dorp zegt men vaak: 'Van wie ben jij er één?'´, aldus de kersverse burgemeester.

Ze vertelde dat ze een geboren en getogen Lopikenaar was. ,,Vorige week ben ik beëdigd, dat was een hele leuke en gezellige middag. Ja, er komt een heleboel op je af als je net burgemeester bent. Het is heel leuk om hier vanmiddag te mogen zijn, u te ontmoeten en de nodige informatie van u te ontvangen. Volgens mijn zoon van 18 zou ik ook al heel goed passen bij de Dag van de Ouderen, hoewel ik net 44 ben.´´

Ze benadrukte ook het mooie van ouder worden en wees er op dat er vaak gezegd wordt dat ouderen een ´zee van tijd hebben'. Met die opmerking was lang niet iedereen in de zaal het eens.

Marjolein Eerdmans en Jeroen van de Tempel verzorgden een muzikaal programma met als thema ´Radio en televisie uit de jaren 50/60´. Even later klonken liedjes van vroeger als 'Dikkertje Dap', 'Verliefd is iedereen wel eens een beetje' door de zaal en werd tussen de bedrijven door ook ingegaan op programma's van toen op radio en tv met liedjes als 'Ik zou wel eens willen weten" van Jules de Corte. Herkenbare liedjes als 'In heel Europa, mijn oude opa', 'Er wonen twee motten in mijn oude jas' van Dorus of 'Daar heb je Flipper' passeerden de revue.

Wethouder Henk Vreeswijk van Scherpenzeel zei het hartstikke mooi te vinden dat er zoveel senioren op de Dag voor de Ouderen waren afgekomen. ,,Ik reken me er zelf nog niet toe, ook al zeggen mijn kinderen nog wel eens 'ouwe' tegen me.´ Hij was blij met het werk dat door SWO, Senioren Belang en de PCOB verzet wordt. ,,U hebt vandaag nog geluk dat u hier kunt zitten, want eigenlijk had het Huis in de Wei al leeg moeten zijn. U gaat straks naar een nieuwe locatie en misschien is het daar wel zo fijn dat u niet meer weg wilt.´´ Ook deze opmerking riep gemengde gevoelens op in de zaal.Na een nieuwe liedjesronde werd de zaal omgebouwd voor de daaropvolgende maaltijd.

advertentie
advertentie