Feestelijke onthulling nieuwe speelbrug

18 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Samen met de kinderen uit de buurt heeft wethouder Margo van de Fliert vrijdagmiddag aan de Biezenkamp een mooi nieuw speeltoestel onthuld. Het oude speeltuintje is in de afgelopen tijd tot genoegen van omwonenden en gebruikers door de gemeente flink onder handen genomen en opgeknapt.

De grote opkomst van kinderen en andere belangstellenden deed de wethouder veel genoegen. ,,Vooral over de staat van dit openbare speeltuintje hebben wij in de afgelopen jaren veel klachten gehad. Het stond dan ook hoog op de nominatie om gerenoveerd en opgeknapt te worden. Omdat er slechts een bescheiden budget beschikbaar is voor de speeltuintjes in het dorp is het mooi dat we niet alleen de kapotte speeltoestellen netjes hebben kunnen repareren, maar ook nog een mooi nieuw toestel konden neerzetten: een speelbrug.''De aanwezige kinderen konden bijna niet wachten op het moment dat het nieuwe speeltoestel werd onthuld. Samen met de wethouder mochten zij het zeil dat over de speelbrug lag wegtrekken. Onmiddellijk vormde zich een rij van kinderen om het nieuwe speeltoestel uit te proberen. Wie uitgeklauterd was kon bij de wethouder iets lekkers halen in de vorm van een blikje frisdrank en een koekje.Ook de buurt leek tevreden met het nieuwe aanzien van het speeltuintje aan de Biezenkamp dat nu geen ondergrond van zand meer heeft, maar bedekt is met een laag houtsnippers. ,,De keus voor houtsnippers is in overleg gemaakt; ook de kinderen wilden dit graag'' aldus de wethouder die vorig jaar intensief bezig is geweest met het inventariseren van knelpunten en wensen ten aanzien van de speeltuintjes. In de krappe portemonnee heeft Van de Fliert  ook nog ruimte gevonden om de speelplaatsen aan de Eikenlaan (bij het sportpark), de Koepellaan, de Geerhoek en de Dorperhoek in een nieuw jasje te steken. Zo wordt de speeltuin aan de Eikenlaan uitgerust met een kabelbaan en komt er aan de Koepellaan een immens populaire vogelnestschommel te hangen.

Klaar is de wethouder allerminst met alle wensen en suggesties die vorig jaar door kinderen en buurtbewoners zijn gedaan in het kader van het opstellen van een gemeentelijk speelplaatsenbeleid. Allerlei suggesties voor slingertouwen, waterpompen, glijbuizen, natuurspeelplaatsen en crossbaantjes zijn weliswaar genoteerd maar blijven voorlopig nog even in het vat zitten. ,,Ik ben op dit moment al blij dat we met ons kleine budget al zoveel kunnen realiseren; we doen wat we kunnen'' aldus de wethouder.

advertentie
advertentie