Roos de Jong arts in opleiding bij de Vlieter

18 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Ze omschrijft zichzelf als een daadkrachtige huisarts die goed kan luisteren. Roos de Jong is sinds 1 september werkzaam als huisarts in opleiding in huisartsenpraktijk De Vlieter in Scherpenzeel. Zij zal op maandag, woensdag en donderdag werkzaam zijn in de praktijk.

,,Ik ben geïnteresseerd in mensen en vindt het belangrijk om tijdens een consult te achterhalen wat er aan de hand is. Soms is de klacht waarmee men naar het spreekuur komt, een onderdeel van een ander of groter probleem. Of zijn mensen bang voor een aandoening die zij van dichtbij hebben meegemaakt terwijl er iets eenvoudigers aan de hand blijkt te zijn. Ik vind het mooi om dit samen met de patiënt te ontdekken en natuurlijk om hem of haar daadwerkelijk te helpen" vertelt De Jong.

De huisarts in opleiding is getrouwd en moeder van twee kinderen. En in verwachting van een derde kindje. In februari 2017 gaat zij met verlof en keert in de zomer als het goed is terug bij De Vlieter voor het vervolg van haar werk bij deze praktijk.

OPEN VOOR ADVIES Ze ervaart het contact met de Scherpenzeelse bezoekers van de huisartsenpraktijk als prettig. ,,Mensen staan open voor advies. Dat is prettig werken voor een huisarts. Ik heb ook in een andere huisartsenpraktijk in een wat grotere plaats stagegelopen. Tijdens mijn opleiding liep ik inmiddels verschillende stages waaronder in de psychiatrie en een verpleeghuis. Mijn hart ligt echt bij de huisartspraktijk merk ik. Een extra bevestiging dat ik de goede keuze heb gemaakt."

Ze is namelijk overgestapt van de opleiding tot chirurg naar de huisartsenopleiding. ,,Het contact met de mensen. Het opbouwen van een band. De diversiteit van de klachten waarmee mensen komen. Allemaal dingen die mij in het huisarts zijn zo aanspreken".

WAAR DENKT U ZELF AAN? De Jong heeft na haar artsexamen in 2006 gewerkt als arts-assistent chirurgie en is gepromoveerd op het gebied van slagaderlijk vaatlijden van de benen. Haar echtgenoot is ook werkzaam in de medische wereld. Wat haar opvalt, is dat mensen die een huisarts bezoeken, vaak zelf vooraf even op internet opzoeken wat er aan de hand zou kunnen zijn. ,,Daarom is mijn vraag ook vaak: 'waar denkt u zelf aan?' Men is mondiger geworden bij de huisarts en dat vind ik vaak leuk om te merken. En soms ook goed dat iemand duidelijk is wat hij of zij van mij verwacht. Medicijnen uitschrijven, doorverwijzen of even doorpraten, een huisarts heeft veelzijdig werk".

PRETTIG De Jong werkt in de huisartspraktijk in Scherpenzeel samen met huisartsen Mulder en Van Melick. ,,Het is een dorpspraktijk met een prettige populatie aan patiënten", vat De Jong samen.

Haar totale stageperiode is inclusief haar zwangerschapsverlof anderhalf jaar. Iedere werkdag heeft zij een nabespreking met één van de andere huisartsen zodat zij ook op de hoogte zijn van het wel en wee van de patiënten. 

advertentie
advertentie