Renswoude tekent voor stichting MooiSticht

18 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE In het gemeentehuis van Renswoude ondertekenden burgemeester Petra Doornenbal, namens de gemeente Renswoude, en ir. Anthony Tom, directeur van Stichting MooiSticht, een samenwerkingsovereenkomst.

Het is de bedoeling dat alle eenentwintig gemeenten die nu adviesdiensten afnemen van de Gemeenschappelijke regeling Welstand en Monumenten Midden Nederland (negentien Utrechtse en twee Noord-Hollandse) dezelfde adviesdiensten per 1 januari van het volgende jaar gaan afnemen van stichting MooiSticht. De gemeente Renswoude is de eerste gemeente die de overeenkomst met de nieuwe stichting heeft getekend. Ir. Anthony Tom: ,,Voor Renswoude brengen we in principe alleen welstandsadviezen uit, adviezen over nieuw- en verbouwplannen´´.

OPHEFFING Tot opheffing van Welstand en Monumenten Midden Nederland (WMMN) werd in 2013 besloten. Het personeel en de adviesdiensten zullen nu overgaan van de gemeenschappelijke regeling naar de met Landschap en Erfgoed opgerichte stichting MooiSticht. Vrijwel alle deelnemende gemeenten hebben besloten de advieswerkzaamheden over te dragen aan deze stichting.

Stichting MooiSticht wil een flexibeler dienstverlening bieden aan gemeenten. Door de lidgemeenten en de organisatie zelf werd de gemeenschappelijke regeling als een 'harnas' ervaren. De opheffing van de gemeenschappelijke regeling heeft financiële consequenties, maar zal in principe budgetneutraal zijn. De stichting MooiSticht zal, net als bij de gemeenschappelijke regeling, de advieskosten in rekening brengen. Die zullen, zoals bij de huidige gemeenschappelijke regeling gebruikelijk is, één op één doorberekend worden naar de aanvrager.

advertentie
advertentie