Set UP '69 Dames maken een sprong op de ranglijst

23 oktober 2016 om 00:00 Sport

Door een 3-1 overwinning op Arvevo D1 zijn de dames van Set Up '69 van de 9e naar de 2e plaats gestegen.

Direct vanaf het eerste moment, zaten ze goed in de wedstrijd en werd de tegenstander onder druk gezet. De eerste set werd daardoor gewonnen met 25-18. In de tweede set liep het wat stroever en keken de dames al vanaf het begin tegen een ruime achterstand aan. Maar door geconcentreerd te blijven spelen en gevarieerd aan te vallen slaagden de dames erin om punt voor punt dichterbij te komen en uiteindelijk wonnen ze de set met 25-23.

De derde set was spannend, omdat de teams elkaar geen moment rust gunden. De ongeveer 70 toeschouwers genoten van de soms langdurige rally's. Uiteindelijk trok Set Up aan het langste eind en won de set met 25-22. In de vierde set lukte het niet meer om de concentratie vast te houden en ze moesten die set aan de tegenstander laten. Desondanks kunnen de dames terugkijken op een goede wedstrijd en dat geeft zeker vertrouwen voor de komende wedstrijden.

Het bleek ook, dat Marco Benne over een team van gelijkwaardige speelsters kan beschikken, waardoor hij ook makkelijk kan wisselen als het even wat minder gaat. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 29 oktober om 17.30 in De Breehoek. Tegenstander is dan SSS D2.