Bazaar Renswoude 'verhoogt saamhorigheid'

25 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE  Deze week is het weer zover. De jaarlijkse bazaar van de hervormde gemeente in Renswoude ten bate van de restauratie van de Koepelkerk vindt aanstaande vrijdag en zaterdag plaats.

Adriaan Hosang

,,Die activiteiten brengen heel wat vrijwilligers op de been'', legt kerkrentmeester Anton van Rinsum uit. ,,Het begint in feite al op woensdag 26 oktober met de verkoop van oliebollen. Woensdag is steevast de oliebollendag, men komt huis-aan-huis en daarnaast staat er van 9.00 tot 18.00 uur een kraam bij supermarkt Emté.''

De openingstijden van de bazaar in gebouw Rehoboth aan de Taets van Amerongenweg zijn op vrijdag 28 oktober van 19.00 tot 21.30 uur en zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 21.00 uur.

MEUBELMARKT De meubelmarkt is te vinden in het voormalige winkelpand van Emté aan de Kastanjelaan. De openingstijden zijn daar op vrijdag 28 oktober van 15.00 tot 21.00 uur en zaterdag 29 oktober van 10.00 tot 16.00 uur.

De meubelmarkt heeft bankstellen, tafels, stoelen en kasten in de aanbieding, maar ook allerlei accessoires voor in huis, van schilderijtjes tot een tinnen maatbekertje en van kettingen tot kerstversiering.29Van Rinsum: ,,Ieder jaar is er ook een fantastische stand met bloemstukken en planten. Daarnaast treft de bezoeker een keur aan glaswerk en huishoudelijke attributen, zijn er boeken, cd's en grammofoonplaten en is er een speciale speelgoedafdeling.

Onder het aanbod vallen ook zelfgemaakte producten als advocaat, jam en gebak. In koelvitrines zijn onder meer verse worst en rollades te vinden. In een andere zaal kan de jeugd zijn hart ophalen bij het enveloppen trekken, terwijl ze in de bovenzaal kunnen sjoelen en schieten met een buks.

In de grote zaal zal vaak het Rad van Avontuur draaien, waarmee taarten en andere prijzen zijn te winnen. Op zaterdag kunnen bezoekers zich laten knippen door ervaren kapsters en de kerktoren beklimmen.

Nieuw is dat in het 'restaurant' tussen 17.00 en 19.00 uur kan worden gegeten voor weinig geld. Er is dan saté, patat, een kroket of frikadel, salade en een ijsje toe voor 5 euro per persoon. Kinderen betalen slechts 2,50 euro.

Aansluitend, om 19.30 uur begint de veiling. Als Van Rinsum gevraagd wordt waar bezoekers zoal op kunnen rekenen, zegt hij: ,,Mensen kunnen bieden op een stamppotbuffet, een barbecue, een stadswandeling, dertig uur oppas, een vakantie in Tsjechië, een bed and breakfast of een 'mystery job van zestien uur.''

SUCCESFORMULE ,,We doen dit nu al enkele jaren en de combinatie van oliebollenverkoop, bazaar en meubelmarkt is gewoon een succesformule gebleken'', aldus Van Rinsum.

,,De bazaar draait gewoon op de inzet van zo'n honderd vrijwilligers. Velen van hen doen dit al jaren. Een blokhoofd zoekt zijn eigen vrijwilligers bij elkaar en dat loopt gewoon perfect. Door die bazaar ontstaat een groot saamhorigheidsgevoel, het is heel dankbaar werk en je leert elkaar toch weer eens van een andere kant kennen dan in de kerk.'' Tot slot wijst Van Rinsum nog snel op de grote verloting met als hoofdprijs een iPad-air en tal van andere mooie prijzen.

advertentie
advertentie