Een avond om je grootste angsten recht in de ogen te kijken

26 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op dinsdagavond 29 november organiseert de Angst Dwang en Fobiestichting een bijzondere avond in Driebergen, met als thema: Angst neemt de regie. De avond begint met de theatervoorstelling ANGST van het theatergezelschap PodiumT, die als basis dient voor een goed gesprek na de pauze, met de toonaangevende deskundigen Ton van Balkom en Else de Haan.

Meer informatie over deze avond is te vinden op: http://adfstichting.nl/Nieuws/ADFNieuws/tabid/107/ArticleId/519/Thema-bijeenkomst-met-voorstelling-ANGST.aspx

Een op de 4 mensen heeft minstens een keer in het leven last van overmatige angst, met alle nare gevolgen van dien. Dat kan een specifieke fobie zijn, zoals pleinvrees, of smetvrees, maar ook een brede sociale angst. Het is vaak een sluipend proces wat maakt dat mensen geïsoleerd raken en klachten krijgen als dwang, hyperventilatie en zelfs kan het leiden tot depressie. De voorstelling ANGST brengt op indringende wijze in beeld hoe angst de regie kan nemen in het dagelijks leven.

Discussieprogramma

Na de pauze is het tijd voor discussie. De gesprekspartners in ANGST neemt de regie zijn niet de minsten: Ton van Balkom is hoogleraar psychiatrie en voorzitter van de werkgroep die de nieuwe zorgstandaard Angst opstelt. Else de Haan is psycholoog & psychotherapeut, bijzonder hoogleraar cognitieve gedragstherapie bij kinderen en adolescenten, voorzitter van de ADF stichting en bij het brede publiek bekend als de begeleidster en expert bij het RTL 5 programma 'Levenslang met Dwang'. Samen met deze experts gaat het publiek in op vragen als: hoe kan je ondanks je angst werken aan je klachten? Hoe neem je de regie en waarom is dat belangrijk?

Angst neemt de regie vindt plaats in Champ'Aubert in Driebergen en begint om 19:30 uur. De toegang is € 5-,- voor ADF-leden en € 15,- voor niet-leden, incl. pauzedrankje. Alle informatie is te vinden op de website van de ADF stichting: www.adfstichting.nl.

advertentie
advertentie