T.V.S. 1 verliest tweemaal van koploper V.T.V.

26 oktober 2016 om 00:00 Sport

Tijdens de inhaalweek moest de Scherpenzeelse formatie in Nieuwegein aantreden voor de uitgestelde wedstrijd uit de eerste speelronde tegen V.T.V. Het resultaat werd een ruime nederlaag waarbij alleen Edwin Vetkamp de eer wist te redden door van John van Hoeven te winnen. Enkele dagen later kwam de koploper uit Nieuwegein in de zesde speelronde alweer op bezoek in "de Breehoek" en opnieuw pakten ze de volle winst maar ondervonden daarbij veel tegenstand van de thuisclub die pas in de slotfase van de wedstrijd capituleerde met 4-6.

In de openingspartij was het Jan van de Beek die T.V.S. op voorsprong zette door na een spannende partij tegen Leon Brunenberg de beslissende vijfde game met 11/8 te winnen. Daarna nam John van Hoeven revanche tegen Edwin Vetkamp voor de vorige week geleden nederlaag maar Dennis Wijsbeek zette T.V.S. opnieuw op voorsprong door Ben de Hoop in drie games te verslaan. Toch ging de pauze in met een gelijke stand doordat de gasten het dubbelspel wonnen door met 11/9, 11/8 en 12/10 te winnen van van de Beek en Vetkamp.

Na de pauze nam de koploper uit Nieuwegein voor het eerst een voorsprong via een overwinning van Brunenberg op Vetkamp, maar in de volgende partij werd door van de Beek met winst op de Hoop de stand weer gelijk getrokken. Hetzelfde scenario voltrok zich in de volgende twee partijen, V.T.V. won via een overwinning van van Hoeven op Wijsbeek en T.V.S. counterde met een zege van Vetkamp op de Hoop waarmee de tussenstand op 4-4 kwam. Nadat Wijsbeek de negende partij in vier games had verloren van Brunenberg moest de slotpartij tussen de twee sterkste spelers van de avond gaan beslissen of er een verrassend gelijkspel zou komen of dat de koploper met 6-4 de overwinning ging behalen. Het werd het laatste want van de Beek verloor met de cijfers 12/14, 11/8, 3/11 en 10/12 van van Hoeven.

In de zevende speelronde staat op Vrijdag 4 November de uitwedstrijd in Nieuwegein tegen T.T.V.N. 1 op het programma, de eerste wedstrijd eindigde in een 5-5 gelijkspel.

advertentie
advertentie