Nederland Leest over democratie

28 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Van 1 tot en met 30 november 2016 vindt de campagne Nederland Leest plaats. Nederland Leest zet na tien succesvolle edities niet meer jaarlijks één boek centraal, maar een thema. In 2016 is dat: democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren. Daarmee sluit Nederland Leest aan bij de functie van de openbare bibliotheek als centrum voor ontmoeting en debat. Drie boeken zijn hierbij gekozen, die de hele maand november door de bibliotheken worden uitgedeeld aan leden en niet-leden. Maar eerst wordt hun mening over een aantal stellingen over democratie gevraagd.

Geef je mening, krijg een boek

Zelf je mening geven over een aantal actuele stellingen over democratie?

Ga naar: http://geefjemening.nederlandleest.nl en je krijgt van de Bibliotheek Scherpenzeel een mooi boek cadeau (zolang de voorraad strekt).

De boeken waaruit gekozen kan worden zijn:

• Heer van de vliegen van William Golding

• Liefde en schaduw van Isabelle Allende

• Morten van Anna Levander

Heer van de vliegen - William Golding (1954)

Wat gebeurt er als een groep jongens strandt op een onbewoond eiland? Men begrijpt dat er een leider moet komen en dat er regels nodig zijn. Ze zouden moeten samenwerken, maar er ontstaat een rivaliteit die uitmondt in een bloedige oorlog. Lord of the flies is een klassieker uit de wereldliteratuur.

Liefde en schaduw - Isabelle Allende (1986)

Lange tijd gelooft journaliste Irene haar moeder, die vindt dat democratie alleen maar tot chaos kan leiden. Tot zij haar ogen niet langer kan sluiten voor de verschrikkingen van het dictatoriale regime. Terwijl zij en fotograaf Francesco in verzet gaan, ontluikt hun liefde.

Morten - Anna Levander (2014)

De ambitieuze politicus Morten Matthijssen schuwt geen middel om minister-president te worden. Het boek geeft een inkijkje in de achterkamertjes en wandelgangen van Den Haag en toont hoe een politicus die het volk aan de kant wil zetten toch door datzelfde volk gekozen kan worden.

Meer informatie kunt u vinden via: www.nederlandleest.nl

advertentie
advertentie