Winnaars kleurwedstrijd de Pitstop

29 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Dit jaar werd er voor de derde keer bij 800 cafetaria's de "Week van de friet" gehouden. En wel van 1 t/m 9 oktober jl. Ook bij cafetaria/petit restaurant de Pitstop was het een bijzondere week met diverse acties en tevens werd er veel informatie gegeven over het natuurproduct de aardappel. Door o.a. filmpjes van pootaardappel tot frietje maar ook via Facebook en websites kon men meer informatie krijgen over de friet. De Nationale week van de friet is erop gericht om feiten en fabels over het frietje te scheiden. Zo kon je mee doen aan een frietenquete, een frietfotowedstrijd en zo ook een kleurwedstrijd bij de Pitstop. Frituren is helemaal niet zo ongezond als vaak wordt gedacht. Gefrituurde producten zoals friet en kroketten hebben niets met vet of ongezond voedsel te maken. Zo bevat nl een broodje kroket minder vet dan een broodje kaas. Ook frietjes met mayonaise van de professionele frituurden bevat minder vet dan een gemiddelde maaltijdsalade. Elk jaar is het weer even schakelen als de friet van de nieuwe aardappels geleverd wordt; aldus eigenaar Berto Veenvliet. Het is en blijft een vers natuurproduct waardoor de ene keer er meer suikers in zitten dan de andere keer, met veel suikers zal de friet eerder bruin kleuren. Dus dit moet dan extra goed in de gaten gehouden worden om een goed kwaliteitsfrietje te kunnen blijven leveren. Op www.kwaliteitscafetaria.nl kan meer informatie gevonden worden over de nieuwe seizoensproducten.

Voor de kleurwedstrijd werden tientallen mooie kleurplaten ingeleverd en de gelukkige winnaars zijn geworden Quinty Holtslag en Luuk van Garderen uit Scherpenzeel. Zij kregen uit handen van Sam en Elim Veenvliet een cadeaubon van de Intertoys uit Scherpenzeel en waardebonnen om gratis kidsboxen te nuttigen bij de Pitstop.

advertentie
advertentie