Horecadynastie voegt nieuw restaurant toe: Kiplekker

8 november 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De familie Vermeulen lijkt met de jaren meer aanspraak te kunnen maken op de titel horecadynastie. Vader John groeide op in de Hertog van Gelre. Hij bouwde hotel-restaurant De Witte Holevoet uit tot een ver buiten de dorpsgrenzen vermaarde culinaire pleisterplaats en zoons Bas en Tom bouwen de horecatraditie verder uit met de restaurants Prinsheerlijk en het vorige week nieuw geopende Kiplekker aan het Holevoetplein.

Margreet Hendriks

GEDEELDE VERANTWOORDELIJKHEID ,,Het is ons nu eenmaal met de paplepel ingegoten'', reageren de jonge ondernemende broers. Het nieuwe restaurant in het pand waarin voorheen eethuis Het Begin was gevestigd is het eerste project waarvoor zij officieel gezamenlijk naar buiten treden.

Bas (29) was tot nu toe vooral het gezicht van hotel-restaurant De Witte Holevoet en hij exploiteerde Huize Scherpenzeel. Tom (24) liet zich vooral zien als uitbater van Restaurant Prinsheerlijk aan Plein 1940.

Met de opening van Kiplekker presenteren de broers nadrukkelijker hun gedeelde verantwoordelijkheid voor het nieuwe restaurant. Omdat beiden daarnaast ook druk zijn op de bestaande horecalocaties, gaat de vriendin van Tom, Kim, de dagelijkse leiding van Kiplekker op zich nemen. Daarnaast maken Bas en Tom allebei een aantal dagdelen per week vrij om haar daarin bij te staan.

,,Het is mooi dat we elkaar kunnen afwisselen en vervangen. Bovendien liggen alle horecalocaties bij elkaar in de buurt. Dat is makkelijk als er ergens een keer een handje bij gestoken moet worden.''

AVONTUUR Het nieuwe avontuur met Kiplekker vinden de broers best spannend. ,,Dit pand kwam een tijdje geleden beschikbaar door bedrijfsbeëindiging. We zijn samen gaan nadenken over een leuke formule. Het doel was vooral om iets toe te voegen aan de bestaande eetgelegenheden in Scherpenzeel. Een kiprestaurant is toch weer heel iets nieuws. We moeten natuurlijk afwachten of het aanslaat, maar eigenlijk hebben we daar alle vertrouwen in. Kip is gewoon een prachtig product. Daarmee wilden we iets speciaals doen. Dankzij de kennis op het gebied van kruidenmelanges van Yves, een Catalaanse vriend van de familie, serveren we hier de heerlijkste kip van Scherpenzeel.

BETER LEVEN Het vlees is duurzaam, want we maken uitsluitend gebruik van 'de beter leven kip', een echte scharrelkip. Dat proef je. Op de menukaart hebben we, naast veel heerlijke kipgerechten, ook een aantal andere gerechten opgenomen, zoals spareribs en tournedos. Daardoor is er ook voor de niet-kipeters voldoende te genieten.''

Bij Kiplekker kun je zowel lekker tafelen in het leuk ingerichte restaurant als eten afhalen. Voor de afhaal beschikt het restaurant een speciale Take Away-menukaart. ,,Lekker makkelijk, maar we hopen natuurlijk dat veel mensen ervoor kiezen om aan te schuiven in ons gezellige restaurant.''

Kiplekker aan het Holevoetplein 296 is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur. Meer informatie over het restaurant en de menukaart is te vinden op www.kiplekkerscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie