Sluitende Begroting Renswoude in 2017

8 november 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Het college van Burgemeester en wethouders van Renswoude heeft aan de gemeenteraad een sluitende begroting voor het komende jaar gepresenteerd.

Ondanks nieuwe financiële regels, waardoor de gemeente minder rente-inkomsten ontvangt uit het Woningbedrijf, is het dagelijks bestuur erin geslaagd inkomsten en uitgaven met elkaar in balans te brengen. Tegelijkertijd investeert het college op verschillende manieren in de samenleving.

PLANNEN De belangrijkste plannen van het college van burgemeester en wethouders voor het komende jaar zijn: verbetering van de huisvesting van de brandweer en van de gemeentelijke organisatie: uitbreiding en aanpassing van het gemeentehuis. Verder gaat het om nieuwbouw van basisschool De Borgwal, verbetering van het fietspad langs de Barneveldsestraat en van de afvalscheiding, waardoor de hoge kosten van de verwerking van restafval dalen.

GEMEENTELIJKE LASTEN De gemeenteraad van Renswoude had al in 2014 besloten de opbrengsten van de Onroerend Zaak Belasting (OZB) in 2015, 2016 en 2017 jaarlijks met 3 procent te laten stijgen. Voor het komende jaar geldt opnieuw een tariefsverhoging van 3 procent. Ondanks deze verhoging behoren de OZB- tarieven van de gemeente Renswoude tot de laagste van de regio. De afvalstoffenheffing stijgt in 2017 met 5 procent. Het college stelt voor een bedrag uit de Milieureserve te gebruiken, om een deel van de lastenverzwaring te financieren.

BEGROTING De gemeenteraad van Renswoude heeft de Begroting 2017 op maandag besproken in het gemeentehuis. Het ontwerp van de Begroting 2017 is te vinden op de gemeentelijke website 29www.renswoude.nl.

advertentie
advertentie