Renswoude tweede mkb-vriendelijke gemeente

8 november 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Renswoude is, op Bunschoten-Spakenburg na, de mkb-vriendelijkste gemeente van de provincie Utrecht. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse verkiezing. De gemeente Renswoude is verheugd over en trots op de waardering die door de ondernemers zélf is gegeven.

STIMULANS De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb- beleid. Het gaat om een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan circa 1.500 in de provincie Utrecht.

TROTS Wethouder Hans van de Pol, onder andere verantwoordelijk voor economische zaken: ,,We zijn er trots op dat onze ondernemers zó positief zijn over de manier waarop de gemeente met ondernemers samenwerkt. Zij waarderen vooral de kleinschaligheid, korte lijnen, vriendelijkheid en toegankelijkheid.

Wij blijven ons ook de komende jaren inzetten voor een goed ondernemersklimaat in Renswoude. We doen dat bijvoorbeeld door met regelmaat ondernemers te bezoeken, met ondernemers te overleggen over onderwerpen die hen raken en goed te luisteren naar wensen en ideeën van ondernemers."

NEDERLAND MKB-Nederland maakt tot begin november 2016 de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is een aparte prijs voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

De verkiezing tot mkb- vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova, met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW.

advertentie
advertentie