´Beter en veiliger springen´ bij SV Renswouw

8 november 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE In de gymnastiekzaal waren dinsdagavond veel ouders aanwezig, om te kijken naar een demonstratie door de meisjes van de afdeling gymnastiek van de SV Renswouw. Op die avond kon men zien wat de voordelen en mogelijkheden zijn van de nieuwe Air Track, die de afdeling gymnastiek dankzij sponsoring door Marco van Mourik, in ontvangst mocht nemen.

VOORDELEN Leidster Oedilia Overeem wees op het verschil in de oude, lange mat en de nieuwe Air Track. ,,De Air Track heeft vele voordelen boven de oude lange mat´´, legde ze uit. ,,Zo kan op de Air Track veel beter en veiliger gesprongen worden.

In deze zaal hebben we geen vierkante vloer voor wedstrijden. Daarom is de Air Track een goed alternatief, om het aanlopen en de vloeroefening te trainen. Je kunt nu op een vergelijkbaar niveau als bij andere verenigingen trainen. De Air Track bespaart je ook lichamelijke inspanning, want je hoeft geen zware toestellen op te bouwen, af te breken en te verplaatsen.

VERMINDERT ANGST De Air Track vermindert ook de angst bij kinderen, het is zacht materiaal. De Air Track kan je op verschillende manieren gebruiken, als aanloopvloer, als kast, door er drie op te stapelen, als afzetplank, om ze los te koppelen, en als landingsmat."

SPONSOR Voor SV Renswouw is het niet vanzelfsprekend om oudere gymnastiektoestellen door nieuwe te vervangen. Het vervangen van bepaalde attributen is behoorlijk kostbaar. Als een vervanging of aanschaf niet direct realiseerbaar blijkt te zijn, is de sportvereniging blij met een sponsor die zich bereid verklaart om de kosten voor z'n rekening te nemen. Zoals bij de aanschaf van de Air Track het geval is.

ATTENTIE ,,We zijn Marco van Mourik erkentelijk en waren van mening dat je dat niet afdoet met een bosje bloemen. Daarom hebben we gezocht naar een andere attentie", zei leidster Thieske Verkerk. Zij overhandigde Marco een pakket met een dinerbon, koek en snoep.

SV Renswouw voorzitter Adriaan Hosang wees erop dat de vereniging moeilijke tijden heeft doorgemaakt, maar dat er dankzij de inzet van velen een opgaande lijn te zien is.

advertentie
advertentie