High tea als waardering voor mantelzorgers in Renswoude

15 november 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE  Vorig jaar verraste wethouder Hans van de Pol de mantelzorgers met een fraai boeket bloemen en een cadeaubon. Deze keer was er een high yea in de bibliotheek.

Voordat de high tea geserveerd werd, wees wethouder Van de Pol erop dat mantelzorgers vaak mensen zijn die zich wegcijferen. ,,Vaak heeft een mantelzorger amper tijd om aan zichzelf te denken. Soms heeft hij of zij zelfs een schuldig gevoel wanneer hij bepaalde dingen een keer niet doet. Deze keer wilden wij de mantelzorgers op een andere manier waarderen.´´

Hij vertelde dat men zich kon aanmelden via Rianne van Ginkel van mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning. Na nog gewezen te hebben op de mogelijkheden die de gemeente voor mantelzorgers heeft gecreëerd, hoopte hij dat de dames en heren zouden kunnen genieten van een lekkere high tea, verzorgd door Smaakidee. ,,Ik blijf zelf niet" zo voegde hij er direct aan toe, omdat hij nog een andere afspraak had. Harold Engelen, later ook terzijde gestaan door zijn vrouw Lisette, zorgden ervoor dat de aanwezigen konden genieten van petit fourtjes, brownies, ambachtelijke koekjes, chocolaatjes, scones en natuurlijk ook verschillende soorten thee.

Het was duidelijk dat iedereen zich deze heerlijke gerechten goed liet smaken en uiteraard was er ook tijd voor het uitwisselen van informatie en was er tijd voor gesprekjes en een poosje later werd het tijd voor de hartige gerechtjes. Zo waren er saucijzenbroodjes, sandwiches met carpaccio en lekkere wraps met langzaam gegaard warm vlees. Opnieuw genoot men zichtbaar van hetgeen werd voorgeschoteld.Engelen van Smaakidee, die nu ruim een jaar actief is, vertelde dat het lekker loopt. ,,Het is lekker druk en het is heel leuk om dit werk te doen, temeer als je mensen ziet genieten".

advertentie
advertentie