Tentoonstelling Fiep Westendorp in Kulturhus

17 november 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Wie kent het werk van Fiep Westendorp niet? De illustrator van veel boeken van Annie M.G. Schmidt. 100 jaar geleden werd Fiep Westendorp op 17 december geboren. Goede reden om aandacht aan haar werk te besteden met een tentoonstelling.

Het werk van de illustratrice is nog altijd springlevend. Haar tekeningen hebben al vele generaties een bijzondere plek in de harten van jong en oud. Fiep Westendorp heeft duizenden illustraties gemaakt. Het werk van Fiep Westendorp is vooral bekend geworden door haar illustraties van veel boeken van Annie M.G. Schmidt zoals Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet, Pim en Pom, Otje, Takkie en bijvoorbeeld Floddertje. Daarnaast zijn er jarenlang illustraties van Fiep Westendorp verschenen in verschillende tijdschriften zoals de Opzij, de Bobo en de Margriet.

In de Bibliotheek kan een vrolijke teken-speurtocht opgehaald worden. De mooiste inzendingen maken kans op een toepasselijke prijs.

De tentoonstelling is door de Bibliotheek in samenwerking met het Kulturhus georganiseerd en is tot 22 december te bewonderen in de hal van Kulturhus de Breehoek.

advertentie
advertentie