Speelplaats weer kattenbak: Biezenkamp krijgt nieuwe ondergrond

22 november 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De onlangs vernieuwde speelplaats aan de Biezenkamp gaat weer deels op de schop. De nieuwe ondergrond van boomschors kan namelijk niet voorkomen dat de speelplaats nog steeds als kattenbak dienst doet. De gemeente wil er nu rubber tegels gaan neerleggen.

Margreet Hendriks

Het speeltuintje aan de Biezenkamp stond jarenlang met stip bovenaan de lijst van speelplekken die hoognodig gerenoveerd moesten worden. De kinderen bezeerden zich niet alleen aan de vervelende prikkelstruiken die om het speelplaatsje stonden, maar ook door het oplopen van splinters in het kapotte houten huisje. Vanwege de overlast van kattenpoep waren er ook wensen ten aanzien van het vervangen van de ondergrond van zand. In september werd de speelplaats aan de Biezenkamp flink onder handen genomen. Het huisje en de speeltoestellen werden gerepareerd en opgeknapt, met een leuke speelburg werd een nieuw toestel toegevoegd en voor een 'zachte' ondergrond werd gekozen voor houtsnippers.

,,Kort na de oplevering is geconstateerd dat door gebruikers van de gerenoveerde speelplaats nog steeds een sterke overlast van kattenpoep wordt ervaren'' meldde wethouder Margo van de Fliert in een memo aan de gemeenteraad.

VOOR JAARWISSELING ,,Dat is natuurlijk heel onwenselijk. We willen dit snel gaan aanpakken. Intern hebben we diverse opties afgewogen en gekozen voor vervanging van de ondergrond door rubberen tegels.'' 

Het college streeft ernaar om het werk nog voor de jaarwisseling uitgevoerd te krijgen. Een en ander is wel afhankelijk van de weersomstandigheden.

LEEG De wethouder kreeg in de laatste raadsvergadering nog wel wat vragen over de extra kosten voor het vervangen van de ondergrond, want het bescheiden potje voor het opknappen van de speelplaatsen is volgens de wethouder leeg. ,,Hier hadden we niet op gerekend'' liet Van de Fliert weten. ,,Maar het moet gewoon gebeuren.'' Van de Fliert baalde dat de Biezenkamp opnieuw op de schop moet. ,,Onder de boomschors zit een laag zand en de katten blijven gewoon daarop afkomen.''

Vanuit de speeltuin aan de Biezenkamp kwamen ook in het verleden in verhouding tot andere speelplekken in het dorp veel meldingen van overlast door kattenpoep. ,,De ondergrond dicht leggen met rubberen tegels is de enige afdoende oplossing.''

BUDGET Naast renovatie van de Biezenkamp is ook het opknappen van de speelplaatsen aan de Eikenlaan (bij het sportpark), de Koepellaan, de Geerhoek en de Dorperhoek uit het beschikbare budget bekostigd. Een aantal andere zaken, zoals het voorstel van de Speel-o-teek om een belevings-/natuurtuin creëren bij de Breehoek en de aanleg van een kinderspeelbos in Park Scherpenzeel waren vorig jaar bij de vaststelling van het gemeentelijk speelplaatsenbeleid vanwege het ontbreken van geld al in de wacht gezet. De kosten van inrichting van speelplaatsen op locaties waar nieuwbouw voorzien is, zoals de Heijhorst, de Akkerwindelaan en Doornboomspark/Boslaan (herontwikkeling van de schoollocatie De Maatjes) moeten volgens het plan worden meegenomen in de grondexploitaties.

advertentie
advertentie