Hoedenfestijn bij jubileum Passage

22 november 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE Liefst 123 leden van Passage Renswoude hebben woensdagavond het 65-jarig-bestaan van de christelijk-maatschappelijke vereniging gevierd in de grote zaal van gebouw Rehoboth. De meeste dames droegen een feestelijke hoed.

Voorzitter Ita Wolswinkel, die aangenaam verrast was door de talrijke hoeden, memoreerde in haar openingstoespraak het overlijden van mevrouw Mooibroek-Geerts. Er werd staande een minuut stilte in acht genomen. Daarna zongen de dames het lied 'Eens als de bazuinen klinken'.

Na een toelichting van het programma vertelde Lisette Engelen wat de dames tijdens een uitgebreide high tea van Smaakidee konden verwachten. Gestart werd met huisgemaakte scones, bonbons, huisgemaakte petitfours, gebakjes met vers fruit, tricolore brownies, macarons en vers fruit. Natuurlijk met thee of vers vruchtensap.

TERUGBLIK Tussen de bedrijven door was er af en toe een terugblik op 65 jaar NCVB, wat later Passage werd. Naast de gesproken tekst verschenen er ook beelden op een groot scherm. Voor wie nog dieper de historie in wilde duiken, was er in de kleine zaal een grote verscheidenheid aan archiefmateriaal: van foto's tot krantenartikelen.

Het hoedenfestijn kreeg tijdens de bijeenkomst nog een verrassend vervolg. Wat de leden niet wisten, was dat er een geheime jury in de zaal aanwezig was. Die beoordeelde welke dames de mooiste hoed op hadden. Janneke Evers werd tot winnaar uitgeroepen, gevolg door Alie Wolleswinkel en Sien van Doorn. Voor hen was er een leuke attentie.

MUZIDIMA'S De speciale Passage-vergadering werd opgeluisterd door zang van de Muzidima's uit Woudenberg. Na een felicitatie aan bestuur en leden zongen deze dames vlotte en bekende liedjes. Dat gebeurde tijdens twee optredens. Soms werd spontaan meegezongen of meegedeind aan de lange tafels in Rehoboth.

Later werden de dames nog verrast met onder meer wildbouillon, sandwiches met carpaccio en gerookte zalm, runderstoof met paddenstoelen en een gambaspies met tomatensalade.

Mevrouw Hulst-Kuivenhoven bedankt het bestuur namens alle leden voor de ,,hele gezellige en bijzonder smakelijke avond''. Bij de uitgang kregen alle bezoekers nog een attentie voor thuis.

advertentie
advertentie