Duo expositie 'Ik en jij..en Wij'

23 november 2016 om 00:00 Nieuws

Wie geïnteresseerd is in meerdere kunstvormen, is in december in "Galerie Dalhuijsen" aan het juiste adres. De Woudenbergse José van Zuijlen en de Leusdense Liesbeth de Graaf-de Groot exposeren samen van 3 december 2016 tot en met 28 januari 2017 met schilderijen, objecten, glaskunstwerken en fragiel keramiek.

Belangstellenden zijn van harte welkom op de officiële opening op zaterdag 10 december om 14.00 uur die wordt verricht door de burgemeester van Etten-Leur, mevrouw Heleen van Rijnbach-de Groot. De expositieruimte is gelegen op de eerste etage van de winkel Wonen & Slapen, Voorstraat 30, 3931 HE Woudenberg en is tijdens de openingstijden van de winkel gratis te bezichtigen.

Beide kunstenaars kennen elkaar goed vandaar de titel van de expositie: Ik en jij…. en Wij. Ze hebben dezelfde passie voor het bekijken, bewonderen en maken van kunst. Ze zijn kunstmaatjes, inspireren elkaar en hebben samen diverse keren samen geëxposeerd.

Veelzijdig kunstenaar

José van Zuijlen werkt met verschillende technieken zoals tekenen, houtskool, pastel, aquarel, olieverf, fresco's in reliëf en fotografie. Zij gebruikt herhaling van thema's en het maken van series in het ritme van de kleurencirkel. De natuur en het buitenleven zijn favoriete inspiratiebronnen. De laatste tijd is zij gefascineerd door glasobjecten van gefuseerd en beschilderd glas. Hierbij spelen diepzinnige onderwerpen als vrijheid van geest, dromen, vergezichten en visioenen een rol. Met zelfgemaakte gedichten wordt de diepgang nog meer geaccentueerd.

Handgemaakt keramiek

Na het aquarelleren is Liesbeth de Graaf-de Groot de weg opgegaan van handgemaakte keramiek.

Zij maakt objecten die opgebouwd zijn uit rollen of plakken klei. Vormen, lijnen, kleuren en de beleving van de natuur liggen ten grondslag aan de fraai gevormde strakke vazen en objecten. De glazuren, oxiden en de pigmenten geven een extra dimensie en glans en accentueren zo de vormen.

advertentie
advertentie