WNF-Frans Lanting Photo Award tentoonstelling bij CineMec

28 november 2016 om 00:00 Nieuws

Vanaf 8 december is bij CineMec Utrecht 'Wereld Natuur!' te zien, de fototentoonstelling van 30 genomineerde natuurfotografen, die meedingen naar de felbegeerde WNF-Frans Lanting Photo Awards. De winnaars worden op 8 december kenbaar gemaakt bij de Awarduitreiking in CineMec Utrecht. Deze uitreiking is besloten, maar de première van de nieuwe Franse natuurfilm Les Saisons, die na de uitreiking wordt vertoond, is ook voor publiek toegankelijk. De tentoonstelling is op 8 december ook gratis te bezoeken.

Als internationaal topfotograaf en ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds heeft Frans Lanting zijn naam verbonden aan de unieke fotowedstrijd, die hij samen met WNF organiseert om natuurfotografen en -liefhebbers van alle leeftijden te inspireren: de WNF-Frans Lanting Photo Award. Een mooi initiatief, ook omdat het gebruik van beeld steeds belangrijker wordt in impactvolle communicatie over natuurbescherming. De wedstrijd draagt bij aan storytelling over het belang van natuur en het op een interactieve manier betrekken van een brede doelgroep bij de natuur en het werk van het Wereld Natuur Fonds.

Frans Lanting en het Wereld Natuur Fonds

Op onnavolgbare wijze legt Frans Lanting het karakter van een dier of landschap vast. Met elke foto vertelt hij een uniek verhaal over de natuur: de kracht, de schoonheid, de ongereptheid of de aantasting ervan. Hij ontwikkelde diverse tentoonstellingen en exposities, waaronder het LIFE-project waarin hij de ontwikkeling van het leven op aarde fotografeert. Zijn foto's staan in de National Geographic en hij schreef boeken waaronder het bekroonde Life, a journey through time. Voor zijn werk ontving hij diverse prijzen, onder meer de World Press Photo en de BBC Wildlife Photographer of the Year. Lanting zet zich in voor natuurbehoud en is daarom ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. Bij CineMec is het boek Wereldnatuur, het boek met de mooiste inzendingen van de WNF-Frans Lanting Photo Award 2016 te koop tegen een gereduceerd tarief.

De schoonheid van natuur bij CineMec

Naast de fototentoonstelling van de genomineerden van de WNF - Frans Lanting Award is er dit najaar bij CineMec nog meer natuurschoon te bewonderen. Vanaf 15 december gaat hét vervolg op De Nieuwe Wildernis in première: Les Saisons. Deze prachtige natuurfilm is een gevoelig epos op de schitterende Europese wildernis.

advertentie
advertentie