Ondernemersvereniging Scherpenzeel wil duidelijkheid over glasvezel

29 november 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De Ondernemersvereniging Scherpenzeel (OVS) wil het liefst nog voor de jaarwisseling duidelijkheid hebben over de aanleg van glasvezelinternet. ,,We willen tenminste een stip op de horizon hebben en weten wanneer we erover kunnen beschikken. Het verdient prioriteit", meldt voorzitter Peter de Wit desgevraagd.

Edward Doelman

Volgens hem zijn er voor ondernemers twee verschillende routes om een glasvezelkabel door Scherpenzeel te trekken. De eerste is dat de ondernemersvereniging zelf het voortouw neemt en op eigen initiatief industrieterreinen 't Zwarte Land en Hogekamp-Oost van glasvezel gaat voorzien. ,,We zijn druk bezig met een inventarisatie welke bedrijven daarop aan willen haken en mee willen investeren. Het lijkt erop dat een grote groep op de bedrijventerreinen daarin wil meedoen", zegt De Wit.

TWEEDE IJZER Maar de OVS heeft nog een tweede ijzer in het vuur. ,,We zijn volop in gesprek met de gemeente, die in het economische beleidsplan de komst van glasvezelinternet ook vastgelegd heeft. Bovendien spelen er in de regio FoodValley diverse ontwikkelingen, waar we op in kunnen spelen", zegt De Wit.

GOEDKOPER De gemeente Scherpenzeel heeft namelijk samen met de andere Gelderse FoodValley-gemeenten een plan ontwikkeld om de buitengebieden van de regio te gaan voorzien van glasvezel. ,,Als we daarop aan kunnen haken en een kabel vanuit het buitengebied door kunnen trekken naar de bedrijventerreinen, dan zou dat ook een oplossingsrichting zijn. Bovendien is die route waarschijnlijk zelfs goedkoper", verwacht De Wit.

Hij benadrukt dat de OVS voor dit dossier nauw overlegt met de gemeente. ,,Het staat hoog op de prioriteitenlijst van ondernemers, gemeente en politieke partijen, dat is duidelijk. Er zit duidelijk een ontwikkeling in", stelt De Wit. Hij verwacht dat dit kalenderjaar in elk geval duidelijk wordt wanneer ondernemers over glasvezelinternet kunnen beschikken. ,,Daar sturen we wel op aan. We willen in elk geval weten waar we aan toe zijn, of dat nou voor de zomer van 2017 is of dat we misschien moeten wachten tot 2018 of 2019." Zelf hoopt De Wit natuurlijk op een snelle doorbraak. ,,We doen dit het liefst in samenspraak met de gemeente", benadrukt hij.

advertentie
advertentie