Groot internationaal menspektakel bij de Willaerruiters

30 november 2016 om 00:00 Sport

Steeds meer menners weten de weg naar de Willaerruiters te vinden. De rubriek vierspan paard heeft zelfs meer deelnemers uit België dan van eigen bodem. Het belooft een spectaculaire wedstrijd te worden voor zowel deelnemers als publiek.

De ruime manege van de Willaerruiters is in het weekend van vrijdag 9 en zaterdag 10 december weer het toneel van zinderende mensport. Vrijdagavond om 18.00 uur is de openingsrubriek zoals iedere editie, voor de jeugd. De rubriek voor de menners van de toekomst. Ook dit jaar neemt er een lid van de Willaerruiters deel aan deze rubriek en wel Sven Woudenberg uit Maarsbergen.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de wedstrijd te komen kijken. Vrijdagavond om klokslag 18.00 uur start de jeugdrubriek. Om 20.15 uur wordt de rubriek tweespan pony verreden. Ook een schitterende rubriek met een fantastisch deelnemersveld. Zelfs de huidige kampioen klasse 4, Cas Hendriks uit Zeeland staat op de startlijst. Hij zal het opnemen tegen 20 andere toppers. Dianne Legemaat -lid van de Willaerruiters en oud Nederlands kampioen tandem- zal ook aan de start verschijnen.

Zaterdagochtend wordt het programma vervolgd met de rubriek enkelspan pony. Ook hier verschijnt de kampioen klasse 4 - Marissa Schuiling uit Herveld- aan de start. Dat belooft wat! Van de Willaerruiters nemen Romy Lasschuit en Evert Legemaat deel. Aansluitend wordt de rubriek enkelspan paard verreden en daarna de rubriek tweespan paard. Van de Willaerruiters verschijnt Eefje van Harskamp Peek in de ring. Tot slot de rubriek vierspan pony. Je houdt je hart soms vast hoe snel de pony vierspanrijders door het parcours racen. Een echte aanrader deze rubriek; een deze-mag-je-niet-missen rubriek!

Zaterdagavond start de finale om klokslag 19.30 uur. De allerbesten van vrijdag en zaterdag zullen in de ring verschijnen. De enige rubriek die nog miste, wordt aan het eind van het programma verreden: de rubriek vierspan paard. De Belgische deelnemers zijn in deze rubriek in de meerderheid. De niet te kloppen winnaar van vorig jaar Tom Leys uit Lier heeft zich weer ingeschreven. Ook de Belgisch kampioen Glenn Geerts uit Oostmalle verschijnt aan de start.

De finale avond is écht een gezellig avondje uit voor het hele gezin. Gezellig aan de rand van de showpiste of in de sfeervolle kantine van de manege. Voor de liefhebbers: Jan Boerkamp is ook dit jaar weer van de partij met zijn vermaarde schnitzels. De toegang en parkeren is gratis.

advertentie
advertentie