Dames Set Up '69 winnen van Gemini

4 december 2016 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag wisten de dames van Volleybalvereniging Set Up '69 de goede reeks voort te zetten met een 3-1 overwinning op het tweede damesteam van Gemini uit Nijmegen.

De start was echter nog niet overtuigend. Het spel van Set Up was nerveus en weinig overtuigend. Daardoor kon de tegenstander een voorsprong opbouwen die ze niet meer uit handen gaven. Ondanks goede aanvallen van Nienke van de Wetering moesten ze de eerste set toch gewonnen geven met 23-25.

In de tweede set begon het team beter te draaien en werd de set relatief eenvoudig gewonnen met 25-18. Pas in de derde set kwam het niveauverschil echt tot uitdrukking. Vooral Romee van den Berg scoorde veel via de buitenkant waarop Gemini geen antwoord had. Ook de vierde set bouwde Set Up vanaf het begin een ruime voorsprong op. Daarop verslapte de concentratie echter enigszins, waardoor Gemini weer dichterbij kon kruipen. De dames van Set Up maakten het echter toch nog professioneel af en de 4 punten waren binnen.

Set Up staat nu op een gedeelde 4e plaats in de poule, maar het staat bovenin nog dicht bij elkaar, zodat alles nog mogelijk is. Aanstaande vrijdag spelen de dames in Wageningen tegen de koploper.