Stichting Uw Maaltijd neemt Tafeltje Dekje over

6 december 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De stichting Uw maaltijd, onze zorg hield woensdag 30 november een informatiebijeenkomst voor dertig belangstellenden.

Janneke Hek

Wil Folmer, voorzitster van de stichting heette belangstellenden welkom. Zij konden kennismaken met Food-Connect, die de maaltijden voor veel ouderen in Scherpenzeel aan huis verzorgt. Daarna konden ze twee maaltijden proeven, om kennis te maken.

TAFELTJE DEKJE ,,In het voorjaar vernamen we via een persbericht dat de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) per 1 juli zou stoppen met Tafeltje Dekje.

Dat was voor Metha en Kees, die al jaren met veel liefde en zorg Tafeltje Dekje coördineerden, maar ook voor de vrijwilligers en mijzelf een grote schrik. Volgens ons mocht dat niet gebeuren. Wij kunnen onze ouderen en mensen met een beperking, die zelf niet meer kunnen koken, niet zonder maaltijd laten zitten.

Er ontstond veel onrust onder deze doelgroep. Via Welzijn Barneveld was er al eens contact geweest met Food-Connect. We hebben hen benaderd en het is ons gelukt om per 1 juli onze gebruikers een goede maaltijd te bezorgen" vertelt Wil Folmer.

HECTISCHE ZOMER ,,Het is een hectische zomer geworden, maar we zijn er in geslaagd met hulp van wat extra mensen een bestuur te vormen. We hebben vrijwilligers bereid gevonden om de gebruikers van onze maaltijd te bezoeken of te helpen met het opwarmen ervan" , vult ze aan.

Vertegenwoordiger Klaas vertelt wat Food-Connect te bieden heeft aan kant en klare maaltijden. Hij is inmiddels de vaste bezorger in Scherpenzeel en Woudenberg.

TOEVOEGINGEN,,Veel mensen die ouder worden of alleen wonen, koken niet iedere dag voor zichzelf. De maaltijden die wij op maat bereiden, zijn vers en gezond. Met zo weinig mogelijk toevoegingen om de houdbaarheid te verlengen", begint hij zijn verhaal. Ook het zelf samenstellen van de maaltijden noemt hij als pluspunt.

SOEP EN DESSERTS Voor iedere dag van de week kunnen de gebruikers kiezen uit zeven keuzes per dag. Ook soep en desserts horen erbij. De maaltijden worden op bestelling bereid en zo verpakt dat de maaltijden tien dagen in de koeling houdbaar zijn.

Klaas benadrukt dat het belangrijk is om ook af en toe naar de supermarkt te lopen, als je ouder wordt. ,,Daar hoor je de laatste nieuwtjes" lacht hij.

De vleeskeuze bij de maaltijden bepaalt de prijs per maaltijd. Aangeven dat je juist meer groenten of meer aardappels of pasta wilt eten, is mogelijk.

Vanuit het publiek komt de vraag of de groenten nog vers zijn na een aantal dagen in de koeling. ,,We bereiden de maaltijden een dag na binnenkomst van de verse groenten. We koken ze beetgaar, waardoor de groenten volgens ons langer lekker zijn".

De maaltijden zijn online of via een formulier te bestellen. Via de stichting Uw maaltijd, onze zorg is meer informatie te krijgen: www.uwmaaltijdonzezorg.uwmaaltijd.nl of 033-2773194.

advertentie
advertentie