Huize Nieuwoord stijlvolle woonzorglocatie

6 december 2016 om 00:00 Nieuws

WOONZORG Huize Nieuwoord valt onder de Lelie Zorggroep en is de eerste woonzorglocatie van de groep die op deze manier werkt. Het huis is opgedeeld in negen appartementen met daarin een woon/slaapkamer en badkamer. Naast het pand zijn er vier nieuwbouwappartementen, bedoeld voor mensen, eventueel echtparen, met een lichamelijke beperking.

In het huis zelf zijn twee woonkamers beschikbaar. Eten doet men waar men wenst. In het appartement of aan één van de eettafels in huize Nieuwoord. Iedere avond wordt er vers gekookt door een gastvrouw van Nieuwoord.

IJSJE ETEN Het huis staat midden in Woudenberg, wat door de bewoners als prettig wordt ervaren. ,,Ze kunnen zo even het dorp in met familieleden om een ijsje te gaan eten", geeft Saathof als voorbeeld. Met enige regelmaat vinden er activiteiten plaats in het huis. Hiervoor zijn twee activiteitenbegeleidsters aangetrokken, ondersteund door vrijwilligers. Zo is er maandelijks een zanguurtje en een maandsluiting door een van de plaatselijke kerken. Of er komt een kinderkoortje zingen. Ook knutselen, beautymomenten en voorlezen behoren tot de mogelijkheden.

GROENE HANDEN Op dit moment zoekt Nieuwoord diverse vrijwilligers. Zo is iemand met groene handen van harte welkom voor het aanleggen van een moestuin en het verzorgen van kinderboerderijdieren. Ook zoekt Nieuwoord vrijwilligers die bijvoorbeeld met de bewoners willen wandelen. Er zijn verder vrijwilligers nodig ter ondersteuning van het activiteitenprogramma.

GASTVRIJHEID De identiteit van huize Nieuwoord is christelijk. Het professionele verpleegkundig personeel is breed kerkelijk betrokken, maar het huis staat open voor ieder. De identiteit is merkbaar rond de maaltijden en feestdagen.

Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij het huis, benadrukt Saathof. ,,De koffie staat altijd klaar voor bezoek. Het personeel werkt niet in uniform, om het zo huiselijk mogelijk te houden. Bezoek is de hele dag welkom. De zorg op maat is 24 uur per dag beschikbaar".

Niet alleen voor mensen die zorg nodig hebben vanwege dementie of lichamelijke beperkingen, ook voor iemand die na een ziekenhuisopname niet direct naar huis kan door revalidatie.

Ook respijtzorg, om de familie te ontlasten of bij vakantie van de mantelzorger, is mogelijk. Hiervoor of voor een vrijblijvende kennismaking, kan men bellen met Saathof, 06-12965731 of c.saathof@leliezorggroep.nl

advertentie
advertentie