Muziekvereniging Caecilia en toneelgroep ATS treden samen op

6 december 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Amateur Toneel Scherpenzeel (A.T.S.) en Caecilia vertolken zaterdag 10 december vanaf 20:00 uur de gezamenlijke voorstelling ´A Christmas Carol´ in de Breehoek.

Janneke Hek

Silvia Mulder-Mijnten van muziekvereniging Caecilia en Marcel de Bruijn van A.T.S. kijken uit naar de bijzondere uitvoering van het verhaal van Charles Dickens. ,,De samenwerking tussen ons, als toneelvereniging, met Caecilia is voor beide partijen een leuk avontuur. Deze combinatie geeft een bijzonder effect aan het oude verhaal van A Christmas Carol" aldus De Bruijn, die de rol van Scrooge speelt.

FAMILIEUITJE ,,We vinden het een leuk familieuitje, onze versie van dit kerstverhaal. De muziek is er speciaal voor uitgezocht en samengesteld. Hierdoor krijg je een mix van bekende muziek en het toneelspel", vertelt Mulder enthousiast.

Het optreden valt precies tussen Sinterklaas en Kerst. Een weekend waarin nog niet alle agenda's vol zitten, denken de twee. Ook voor kinderen is de voorstelling aansprekend. De voorstelling duurt tot ongeveer 21.15 uur. Er is geen pauze. Na de voorstelling zijn er drankjes en hapjes namens de verenigingen.

REPETITIES Inmiddels hebben er drie gezamenlijke repetities plaatsgevonden. ,,Het lastigste is nog om aan te voelen wanneer de muziek stopt en wij met spelen kunnen beginnen", geeft De Bruijn aan. Daarom zijn de gezamenlijke repetities onmisbaar. ,,Het wederzijds in elkaars keuken kijken, ervaren spelers en muzikanten als erg leuk. Vijf jaar geleden vond een soortgelijke samenwerking plaats. Beide verenigingen kijken uit naar deze hernieuwde samenwerking.

A.T.S speelt normaal gesproken blijspelen en kluchten. A Christmas Carol is om die reden even wennen voor de spelers. ,

MUZIEK ,,We genieten erg van de bijbehorende muziek. Die geeft iets extra's. In de Christmas Carol zitten ontwikkelingen in de personages, die mooi zijn om weer te geven. Zo is Scrooge in het begin heel nors. Dat kun je vertalen door met zwaardere stem te spreken. In de loop van het stuk wordt zelfs Scrooge wat opgewekter", aldus De Bruijn.

Twee weken geleden stond A.T.S nog met het blijspel De Erfenis van tante Bella op hetzelfde podium. Voor de toneelvereniging een intensieve repeteerperiode.

KERSTMARKT Tijdens de kerstmarkt, donderdag 8 december, kan men de toneelspelers in hun Christmas Carol-outfits tegenkomen. ,,De Charles Dickens kledingstijl hoort er echt bij. Ook de muzikanten van Caecilia gaan in Dickens-outfits spelen op 10 december", aldus Mulder.

De twee verwachten dat de bezoekers in de kerstsfeer komen door deze voorstelling. De Breehoek verzorgt een bijpassende entree met rode loper, vuurkorven en kerstaankleding.

KAARTVERKOOP Kaartjes voor de voorstelling A Christmas Carol door A.T.S. en Caecilia kosten 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen tot en met 13 jaar. Ze geven recht op een gratis drankje na afloop. De kaartverkoop vindt vanaf 19.30 uur plaats bij de ingang van de zaal.

advertentie
advertentie