FINALE GROOT KALIBER PISTOOL BIJ SCHIETVERENIGING SCHERPENZEEL

9 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op woensdag 7 december is bij schietvereniging Scherpenzeel de finale gehouden van de interne competitie GKP.

Na een woord van ontvangst werd de aandacht gevestigd op de sponsors van de interne competitie GKP. Dit waren dit jaar Piet Ritmeester met zijn bedrijf Piet's Broodjes en Evert Jan ter Burg van de Mitra te Scherpenzeel. Er stond namelijk een prachtige prijzentafel met pakketten van de Mitra en waardebonnen van Piet's Broodjes. Zonder deze steun was zo'n mooie prijzentafel ondenkbaar geweest.

De acht hoogst geplaatsten uit de voorronden namen deel aan deze finale. Dit waren is volgorde van prestaties in de voorronde; Gert Jan Hoolwerf, Mark Spee, Jan Vlastuin, Ad Verbeek, Arjan van Barneveld, Martin Wigtman, John de Wolf en Frank Hagoort. In twee ronden met elk vier schutters werden de eerste 10 schoten volbracht volgens het protocol.

De betere schutter toverden mooie tienen en negens in het karton. Terwijl een minder fortuinlijke schutter, mogelijk bevangen door wat nervositeit, een verdwaalde zes of een vier tevoorschijn toverde. Na deze twee series vielen de laagste vier deelnemers af. Gert Jan Hoolwerf hield zich in de voorronde als enige echt staande en kwam tot een score van maar liefst 93 punten. De andere gelukkige schutters die ook naar de tweede ronde gingen waren achtereenvolgend Jan Vlastuin (88), Ad Verbeek (87) en Arjan van Barneveld (84).

Na 6 maal een enkel schot gelost te hebben viel de laagst geplaatste schutter af. Dit was Ad Verbeek. De volgend schutter die na de volgende twee schoten af viel was Arjan van Barneveld. Gert Jan Hoolwerf en Jan Vlastuin bleven over.

Nog twee schoten moesten deze laatste twee schutters doen. Waarbij Gert Jan een voorsprong had van zes punten op Jan. Niets is onmogelijk. Een foutje is zo gemaakt. Maar dat deed Gert Jan niet. Zijn laatste twee schoten waren negens. Terwijl Jan een negen en een acht schoot. Waardoor Gert Jan winnaar werd van deze editie van de interne competitie GKP.

Bij de prijsuitreiking werd stilgestaan bij de sponsors. De prijswinnaars kregen hun prijzen uit handen van sponsor Piet Ritmeester, die dit zelf een zeer geslaagd evenement vond.

De uitslag:

1. en Kampioen GKP 2016:

Gert Jan Hoolwerf; 179 punten (20 schoten).

2. Jan Vlastuin; 172 pnt. (20).

3. Arjan van Barneveld; 150 pnt. (18).

4. Ad Verbeek; 132 pnt. (16).

5. Martin Wigtman; 81 pnt. (10).

6. Mark Spee; 80 pnt. (10).

7. John de Wolf; 76 pnt. (10).

8. Frank Hagoort; 75 pnt. (10).

advertentie
advertentie