Juffrouw Tok opent haar deuren

13 december 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Liefhebbers van kipgerechten kunnen hun hart op halen in Scherpenzeel. Bij het nieuwe restaurant Juffrouw Tok kan men terecht voor de bekende kip piripiri of andere kipgerechten.

Het restaurant bevindt zich op het terrein van bungalowpark Landgoed Ruwinkel en is toegankelijk voor zowel vakantiegasten als gasten van buiten. Bert Dopmeijer zwaait de scepter in het sfeervolle kiprestaurant.

HERKENBAARHEID De formule van Juffrouw Tok kent inmiddels zes vestigingen in Nederland. ,,Om herkenbaarheid voor gasten die de formule vanuit andere plaatsen kennen, te behouden hebben wij ook de Oud-Hollandse knopstoelen en gekleurde Tiffanylampen. Voor de kinderen is er een speelhoekje en wordt er een televisiescherm opgehangen. Ons restaurant is ook bij uitstek geschikt voor gezinnen" vertelt Dopmeijer.

FORMULE Zelf is hij een echte horecaman die diverse horecabedrijven, ook op bungalowparken, runde. De eigenaar van Ruwinkel, Willem van den Heuvel, kende hij al bijna twintig jaar. Van den Heuvel is zelf een groot liefhebber van de gerechten van Juffrouw Tok. Hij gooide een balletje op bij Dopmeijer of hij oren had naar een Scherpenzeelse vestiging. ,,Die had ik zeker. Ik verdiepte me in de formule van Juffrouw Tok en ben aan de slag gegaan. We hebben twee koks die onze gerechten bereiden. Zij zijn in de leer geweest bij de Edese vestiging van Juffrouw Tok om de fijne kneepjes van de kip piripiri te leren".

PIRI PIRI Dopmeijer is van mening dat de mensen uit Scherpenzeel en omgeving die nu naar Ede rijden voor hun piri piri nu in de buurt terecht kunnen en dat zeker zullen waarderen. ,,Het scheelt toch behoorlijk wat kilometers. Naast Ede en Scherpenzeel zijn er in Didam, Baarle-Nassau, Eindhoven en Tiel vestigingen te vinden".

PRIJSVRIENDELIJK Inmiddels hebben diverse (vakantie)gasten kennisgemaakt met Juffrouw Tok Scherpenzeel. ,,Ik sta open voor een kritische noot en ben gewend om naar gasten te luisteren. Onze formule is prijsvriendelijk, geschikt voor gezinnen en we bieden kwalitief goede gerechten", vat Dopmeijer zijn bedrijfsvoering samen. Ook voor partijen van 25 tot 70 personen of familiedinertjes staat het restaurant open.

THEMA Binnen hangen diverse schilderijen en andere snuisterijen met als thema kippen. De muren zijn donkerrood geschilderd. Juffrouw Tok is vanaf 17.00 uur geopend, de keuken is tot 21.00 uur open. ,,Zeker voor gezinnen met jonge kinderen is het prettig dat er bijtijds gegeten kan worden bij ons" ,vult Dopmeijer aan.

De bewegwijzering naar Landgoed Ruwinkel staat aangegeven in Scherpenzeel. Volg de weg naar Landgoed Ruwinkel en "Restaurant Hans en Grietje". Vanaf de hoofdweg kan men een landweg volgen. De parkeerplaats bevindt zich nabij het restaurant, op het Recreatiepark. Op www.kluivenmag.nl is meer informatie over het restaurant en de menukaart te zien.

advertentie
advertentie