Leerlingen Stifthorst Renswoude voorgelicht over ´Zit met Pit´

13 december 2016 om 00:00 Nieuws

Tijdens die cursus kwamen bijvoorbeeld ook de spieren aan bod. Wat ze doen en in het kader daarvan ook de verschillende houdingen van je rug. Wat is goed en wat is niet goed, wat zijn gevolgen van een foutieve houding. Uiteraard kwamen ook het vele gebruik van de tablet, de smartphone en de computerhouding aan bod. Gewezen werd op het belang van een afwisselende houding en op het niet te lang achter elkaar achter de computer te zitten.

Ook de dames van Kinderfysiotherapie Renswoude begrepen best dat juist computers een grote aantrekkingskracht op kinderen hebben en dat het voor hen moeilijk is te letten op hun houding. Vandaar dat ouders geadviseerd werd hierop te letten, de kinderen er op aan te spreken. Ook het maken van afspraken over het gebruik van een computer of smartphone kwam aan bod.

WERKBOEKJE In het werkboekje ´Zit met Pit´ staan niet alleen vragen over je houding, maar ook het verhaal van Pietje Pit, de wervelkolom en bijvoorbeeld vragen over ´Hoe zit mijn familie´, de spieren, bewegen, de computer, computerhouding, de schrijfhouding en vragen over pijn bij het werken met je computer, laptop of smartphone.

WERVELKOLOM Ilona Dieeveen van Kinderfysiotherapie Renswoude had voor de laatste les zelfs een wervelkolom meegebracht om aan te geven wat belangrijk is, wat er mis kan gaan met die wervelkolom en de spieren. De wervelkolom was elke les aanwezig in de klas en dus kregen de scholieren informatie over hoe je oefeningen kon doen, hoe je kon sporten of op welke manier je kon bewegen en niet te vergeten het verbeteren van je houding.

In de klas werd er op gewezen dat niet alleen luisteren, maar ook je houding, zeker tijdens het schrijven belangrijk is. Aan de hand van voorbeelden op het digitale schoolbord werd dat nog eens duidelijk aangegeven. En ja, om het allemaal dan nog makkelijk te onthouden was er een rijmpje in de vorm van een rap gemaakt, die men al snel ingestudeerd had. Ook een goede afstand tussen je schrijfblad en je gezicht was heel belangrijk, zo werd duidelijk gemaakt. Op het bord verscheen ook een opdracht en moest men de verschillen even later aangeven. Op speelse manier, via het vingerhoedjesspel, werd de scholieren geleerd wat belangrijk en nuttig was.

Uiteindelijk wilde men natuurlijk ook wel weten wat de scholieren van de lessen gevonden hadden.

Als advies kregen de leerlingen nog mee: ,,Wissel regelmatig van houding, speel niet te lang op je computer, beweeg minimaal 1 uur per dag´´ en het werkboekje ´Zit met Pit´.

advertentie
advertentie