Set Up wint ternauwernood

18 december 2016 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag speelde het eerste damesteam van de Scherpenzeelse Volleybalvereniging Set Up '69 tegen het laag geklasseerde Setash uit Huissen. De dames wisten deze wedstrijd met moeite met 3-2 te winnen.

In het begin zag het er nog niet naar uit dat ze zouden winnen. Setash kwam goed uit de startblokken en de dames van Set Up hadden de tegenstander wellicht wat onderscht.

Binnen korte tijd stonden ze al met 19-11 achter en dat haalden ze niet meer in. De 2e set kwam het niveauverschil beter tot uitdrukking. Met een goede service en strakke aanvallen wisten de dames van Set Up de set met 25-13 naar zich toe te trekken. Ze dachten daarmee het lek boven te hebben, maar helaas ook in de 3e set liep het weer niet lekker en verloor Set Up met 23-25.

In de 4e set was het beeld weer omgedraaid en begon Set Up weer beter te spelen, zodat die set redelijk gemakkelijk gewonnen werd. Daardoor was een 5e set noodzakelijk. In die 5e set liep Set Up gemakkelijk uit naar een ruime voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Zij handhaven zich hiermee op de 5e plaats in de poule.

De dames gaan nu de winterstop in en de eerstvolgende thuiswedstrijd is pas op 28 januari tegen Renswouw.