Digitaal presenteren tijdens Tabletcafé XL

27 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

In januari staat Tabletcafé XL in het teken van digitaal presenteren. Digitale presentaties zijn niet alleen voor zakelijk gebruik. Ook in privésituaties kan goed gebruik gemaakt worden van deze technieken. Bijvoorbeeld bij een jubileum, een kroonjaar of andere privé-aangelegenheden. Je wilt bijvoorbeeld je foto's van je vakantie laten zien, maar dan wat minder saai zoals de diavoorstelling van vroeger.

Ook verenigingen hebben regelmatige een digitale presentatie nodig om te laten zien wat ze doen, vaak is het een combinatie tussen tekst en beeld. Veel ouders moeten en willen hun zoon of dochter 'helpen' bij het maken van PowerPoint voor de spreekbeurt.

Tijdens de avond wordt er onder andere aandacht besteed aan Prezi en Powerpoint. Powerpoint is vrij bekend en wordt veel gebruikt. Er zijn veel meer anderen mogelijkheden die ook de moeite waard zijn. Tijdens de avond worden er verschillende digitale presentatietechnieken getoond en vergeleken die je ook op redelijke eenvoudige wijze kunt gebruiken. U krijgt dan een over zicht van mogelijkheden die u kunt gebruiken op tablet, laptop en pc.

TabletCafé XL wordt deze keer niet op een dinsdag maar op een woensdag georganiseerd. De avond is op woensdag 11 januari om 19:30 in Kulturhus de Breehoek. De toegang is gratis.

SeniorWeb Scherpenzeel is een initiatief van de Bibliotheek Scherpenzeel en SWO. SeniorWeb organiseert verschillende activiteiten om de mensen digitaal fitter te maken. http://scherpenzeel.seniorweb.nl scherpenzeel.seniorweb@gmail.com

advertentie
advertentie