Workshop 'Aan de slag met PowerPoint'

2 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Seniorweb Scherpenzeel organiseert in januari een workshop 'Aan de slag met PowerPoint'. De workshop is niet alleen bedoeld voor senioren, maar voor iedereen die geen of weinig ervaring heeft met PowerPoint. De workshop is ook geschikt voor ouders die hun kinderen willen helpen bij het maken van een presentatie voor een spreekbeurt.

Met PowerPoint kunnen presentaties gemaakt worden. Bijvoorbeeld voor een spreekbeurt, een jaaroverzicht voor de vereniging of een fotoverslag.

Een PowerPoint-diashow bestaat uit meerdere dia's achter elkaar. Een dia is simpelweg één 'pagina' met daarop elementen als tekst, foto's, grafieken en tabellen, geluid, en videobeeld.

Tijdens de workshop leren de deelnemers een diashow met tekst en foto's maken. Ook komt het verfraaien van de diashow met een bijzondere opmaak en toevoegen van overgangen tussen de dia's.

Om actief deel te kunnen nemen aan de workshop is het noodzakelijk dat deelnemers een eigen laptop meenemen met daarop het microsoft-programma PowerPoint. Tablets worden niet gebruikt tijdens de workshop.

De workshop is op maandag 30 januari van 19.30 - 21.00 uur in Kulturhus de Breehoek. Kosten bedragen € 5,00 per persoon. Aanmelden voor 16 januari via scherpenzeel.seniorweb@gmail.com

De workshop wordt georganiseerd door Seniorweb Scherpenzeel; een initiatief van de Bibliotheek Scherpenzeel en SWO.

advertentie
advertentie